profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ramatam uzsprāgst motors, Igovens avarē ar smago automašīnu (FOTO)

Go4speed 29.04.2013 - 15:22 Ramatam uzsprāgst motors, Igovens avarē ar smago automašīnu (FOTO)
Alvilam Igovenam sacensības beidzās ar uz sāniem apmestu auto. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Latvijas autokrosa čempionāta pirmajā posmā Smiltenē, Tepera trasē,  uzvaras guva Andis Vanters (1600 klase), Jānis Miščenko (2000 Super),  Agris Brediks (Open), Jānis Baumanis (B600) un lietuvietis Daiņus  Pilipavičs (VAZ Klasika). Vanteram, Bredikam un Pilipavičam šīs ir  pirmās uzvaras Latvijas čempionātā.

Kā stāsta LAF preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns, tad 1600 klasē finālbrauciena laikā vadībā pabija trīs sportisti. No  starta līderpozīciju uzņēmās Jānis Nikels, kurš pārsteidzoši bija  uzvarējis kvalifikācijas kopsummā. Tomēr drīz Jāni apdzina pērnais  vicečempions Andis Kļava, ilgstoši saglabājot pirmo vietu. Taču arī šis  līderis netika pie uzvaras, jo lielisku braucienu veica Vanters, pēc  neveiksmīgas kvalifikācijas veicot apbrīnojamu finālbraucienu.  Jāpiebilst, ka Vanters trešo kvalifikācijas braucienu noslēdza ar  mašīnas riteņiem gaisā, un bija iespēja, ka Andis nemaz netiek uz fināla  startu.

Sacīkstē uz pjedestāla kāpa uzreiz trīs Andi, jo pēc Nikela ātruma  zuduma tehnikas defektu dēļ trešajā vietā nonāca Andis Skolmeistars.

2000 Super klasē dienas gaitā dominēja pagājušā gada vicečempions  Juris Spīķis. Taču fināla pirmajā aplī viņa auto piedzīvoja ritošās  daļas defektu un favorīts palika trases malā. Pretējs sniegums bija  pērnā gada čempionam - neveiksmīga kvalifikācija pārvērtās par lielisku  finālu un čempiontitula aizstāvēšana sākta ar uzvaru. Otro vietu guva  Eliss Dukaļskis, taču, tā kā viņš brauciena laikā bija veicis apdzīšanu  dzelteno karogu zonā, pozīcija tika zaudēta. Uz pjedestāla kāpa Ritvars  Zobens un Ainārs Kenigsbergs.


Agris Brediks (#310) šobrīd  kļuvis par klases galveno favorītu. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Open klasē
lielais nezināmais bija Agra Bredika starts ar jaudīgo  Mitsubishi Lancer Evo8 - vai ar jaudu pietiks, lai debijas sacīkstē gūtu  panākumus? Agris pierādīja, ka laba tehnika un lieliska braukšana nes  rezultātu - finālā viņam nebija pretestības. Uz brīdi līderpozīciju  apdraudēja Jānis Kozlovskis, taču viņš nespēja turēt līdera tempu.  Pakaļdzīšanos pēc neveiksmīga starta veica Ints Jeršovs, pēdējos apļos  apdzenot Kozlovski cīņā par otro vietu. Tomēr šķiet, ka Brediks šobrīd  kļuvis par klases galveno favorītu.

B600 klasē dienas gaitā dominēja iepriekšējo divu gadu čempions Jānis  Baumanis. Viņš uzvarēja visus kvalifikācijas braucienus un finālu.  Finālā no starta otrais aizbrauca Valters Zīverts, taču viņu apdzina  Kaspars Bumbiers un noturēja pozīciju līdz galam. Līdz ar to pirmajā  trijniekā pērnie medaļnieki kopvērtējuma vietu secībā: Baumanis -  Bumbiers - Zīverts.

VAZ Klasika klasē, kura aizvadīja pirmo sacīksti Latvijas čempionāta  statusā, sportisti cīnījās ar tehnikas problēmām. Lai arī daudzi tika  līdz finālam, favorīti izšķirošo braucienu veica salauztām ātrumkārbām,  aizkautiem motoriem un citām likstām. Šādā izdzīvošanas cīņā labākais  izrādījās lietuvietis Daiņus Pilipavičs, aiz sevis atstājot Latvijas VAZ  līderi Imantu Kolomenski (praktiski visa sacīkste ar otro pārnesumu),  kā arī pērno Latvijas kausa vicelīderi Ediju Zimzu (arī ātrumkārbas  problēmas).


Jānim  Baumanim (#1) konkurentu pirmajā posmā nebija

Cīņas notika arī citos vērtējumos. NEZ kausā B6000 klasē uzvara  igaunim Martam Heningam (Ramats otrajā kvalifikācijas kārtā pārsteidza ar sprādzienu starta laukumā, kad pa gaisu aizlidoja motora detaļas). Buggy 1600 klasē smagā cīņā ar lietuviešiem  uzvaru sasniedza Māris Līcis. Baltijas D12 kausā uzvara Raivim  Lokmanim, kamēr Alvils Igovens piedzīvoja iespaidīgu kūleni. Igaunijas D13 sacīkstē labākais bija Tomass Repps.  Latvijas bērnu Beta bagiju čempionātā debijas sacīkstē pirmā vieta  Ričardam Špakam - iepriekšējo divu gadu Latvijas bērnu čempiona Daniela  jaunākajam brālim.

Ar visiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT (skatīt lejā).

Nākamais lielais notikums Latvijas krosa dzīvē būs Eiropas autokrosa  čempionāta pirmais posms, kas norisināsies maija beigās Bauskā, Mūsas  trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png