profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Avārijām un kūleņiem bagātās sacīkstēs noskaidroti pirmie autokrosa čempioni (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 27.08.2012 - 08:39 Avārijām un kūleņiem bagātās sacīkstēs noskaidroti pirmie autokrosa čempioni (FOTO)
Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Svētdien Smiltenē, Tepera trasē, norisinās Latvijas autokrosa čempionāta priekšpēdējais posms, kurā varēja noskaidrot jau pirmos čempionus. Aizsteidzoties notikumiem pa priekšu, tā arī notika, jo par čempioniem savās klasēs tika kronēti Reinis Lilienšteins, Daniels Špaks, Jānis Miščenko, Imants Kolomenskis un Bruno Leimanis.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

1. kvalifikācijā Beta bagiju klasē no cīņas izstājās Kristiāns Rihters. Open klasē aktīvists bija no aizmugures startējošais Jānis Kozlovskis, kuram tramplīnā pa ārmalu izdevās apdzīt Eduardu Iesalnieku. Taču pēc tam Jānis bija spiests izmisīgi sabremzēties, kā rezultātā Eduards ieskrēja Jāņa auto aizmugurē. 1600 klasē brauciens sākās ar Mārtiņa Starka debijas kūleni - aizbraucis no starta pēdējais, Mārtiņš apmeta kūleni jau pirmajā līkumā. 2000 Super klasē Juris Spīķis izmisīgi centās izcīnīt pozīcijas, startējot no beigām. Ticis braucēju virtenei pa vidu, Juris tālajā līkumā trāpīja uz iekšmalas riepas un apmeta kūleni.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Sekoja otrā kvalifikācijas kārta, kurā ļoti nepaveicās Kozlovskim, jo sportistam nācās izstāties tehnisku problēmu dēļ gan B6000, gan Open klasē. Tāpat atkal nepaveicās Spīķim, kurš pēdējā līkumā ar plīsušu riebu pilnā ātrumā ietriecās ārmalas apmalē.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Pēc trešās kvalifikācijas kārtas tika noskaidroti jau pirmie čempioni - 1600 klasē, uzvarot trešajā kvalifikācijā, par priekšlaicīgu čempionu kļuva Reinis Lilienšteins, bet Beta bagijos čempiona godā Daniels Špaks. 2000 Super klasē Spīķim kārtējā dramatiskā cīņa, kas beidzās ar nolauztu riteni un izstāšanos. B600 klasē Bumbiers pēdējā līkumā metās iekšmalā cīņā ar Baumani, rezultātā apstājoties un noslāpstot.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Saldajā ēdienā sekoja fināli. 2000 Super klasē Spīķis ar dažādām metodēm aizcīnījās līdz otrajai vietai, uzsākot cīņu ar Jāni Miščenko. Abi aizvadīja grandiozu cīņu, kā rezultātā Spīķa Peugeot zaudēja vienu plastmasas daļu pēc otras. Nedaudz vēlāk Spīķis nonāca vadībā, taču Miščenko izšķirošo gājienu veica pēdējā apļa pēdējā līkumā. Jānis tika iekšmalā un sānu kontakta rezultātā Jura mašīnai tika nolauzts ritenis. Līdz ar to uzvaru izcīnīja Miščenko, kurš arī kļuva par čempionu. Uz pjedestāla arī Toms Ziedāns un čempionāta debitants Aleksandrs Ņikitins.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

1600 klasē A fināla startā vadībā nonāca Andis Kļava, taču Lilienšteins drīz viņu tomēr apdzina un uzvarēja. Arī Ritvars Zobens tika garām Kļavam, taču sportista automašīnai uzvārījās motors un pēdējā aplī nācās izstāties. Līdz ar to Kļava otrais, bet trešais - Mareks Tauriņš.

Open klasē braucienu kontrolēja Ints Jeršovs, tomēr pēdējos apļos Raimonds Jerāns Intam pietuvojās. Pēdējā apļa pēdējā līkumā Raimonds veica vienīgo uzbrukumu un tas izrādījās veiksmīgs, izraujot uzvaru. Jeršovs otrais, bet Eduards Iesalnieks trešais. Jāatzīmē, ka Roberts Ansons visu braucienu pavadīja uz trim riteņiem, jo aiz starta tramplīnā viņam nolūza priekšējais labais ritenis. Tiesa, piektajā aplī nācās izstāties.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

VAZ klasē uzvaru izcīnīja un par čempionu kļuva Imants Kolomenskis. Otrais palika Kristaps Maševskis, bet trešais - Edijs Zimza. B600 klasē pirmais Jānis Baumanis, bet cīņā par otro vietu Kaspars Bumbiers no trases izsita Valteru Zīvertu. Trešajā vietā igaunis Keivo Koivs. Beta bagijos Špakam pārliecinoša uzvara, sekojot Evertam Henilānam un Adrianam Pūgam.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

D12 klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Andris Jurciņš, bet cīņā par otro vietu starp Otu Kevu un Bruno Leimani igaunis piedzīvoja avāriju un uzmeta kūleni. Līdz ar to otrais palika Leimanis, kurš arī Latvijas čempions. Trešais palika Aldis Grantiņš. B6000 klasē lielisku dienu sabojāja Jāņa Kozlovska manevrs pēc starta, kad Jānis trāpīja Aināra Ramata mašīnas sānos un abi sagriezās. Tobrīd viņi bija otrajā un trešajā vietā. Uzvara Andrim Ramanim, sekojot Margusam Vainumetsam un Vahuram Lilmanam. Ramats un Kozlovskis - astotajā un devītajā vietā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png