profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jeršovu Smiltenē pieviļ automašīna, kūleņo Dmitrijs Kabanovs (video)

Go4speed 24.04.2011 - 11:37 Jeršovu Smiltenē pieviļ automašīna, kūleņo Dmitrijs Kabanovs (video)
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed


Svētdien Smiltenē, Tepera trasē, tika dots starts Latvijas autokrosa čempionāta pirmajam posmam, kurā uzvaras savās klasēs izcīnīja Jānis Baumanis, Kristijans Rajamē, Raimonds Jerāns, Jānis Rakuzovs, Intars Spīķis, Andris Priedītis un Kristaps Eglītis.

Diemžēl šajās sacensībās tā arī nevarēja redzēt plānoto un visvairāk gaidītāko cīņu (pilnpiedziņa pret aizmugures piedziņu) "Open" klasē, jo jau pašā sākumā Inta Jeršova ''Subaru'' automašīnai tika atklāts motora defekts, kā rezultātā Ints uz starta neizgāja. Laika kontroles braucienos pārsteigumu ''1600'' klasē sarūpēja Jānis Lideris, kuram vēl treniņos bija problēmas ar tehniku. Tāpat par šovu ''D12'' klasē parūpējās Jānis Polis, kurš pēdējā asajā pagriezienā uz sāniem apmeta savu ''GAZ'' auto, taču neticamā kārtā mašīna nokrita atpakaļ uz riteņiem un viņš varēja turpināt braukt. 

Pirmajā kvalifikācijas braucienā lielāko pārsteigumu sarūpēja Kaspars Bumbieris, kurš uzvarēja savā debijas braucienā ''B600'' klasē. Otrajā kvalifikācijas braucienā vienā brīdī izejā no pēdējā pagrieziena apstājās Jāņa Kozlovska mašīna. Tajā brīdī Jānim tuvojās Raimonds Jerāns, kurš nespēja izvairīties no Jāņa spēkrata un ietriecās čempiona mašīnā. Par laimi, sekas nebija briesmīgas. Arī ''D12'' klasē neiztika bez pārsteigumiem, jo jau aiz pirmā līkuma saāķējās abi galvenie favorīti Kristaps Eglītis un Bruno Leimanis.

Līdz ar to pēc trijām kvalifikācijas kārtām pirmajā starta rindā nokļuva: ''B600'' klasē Vočtavs-Bumbiers-Zīverts, ''D-3A'' klasē Rajamē-Rāmets-Sults, ''Open'' klasē Kozlovskis-Jerāns-Vanags, ''2000 Super'' klasē Nitišs-Kaimiņš-Spīķis, ''1600'' klasē Priedītis-Lilienšteins-Balodis, bet ''D12'' klasē - Jurciņš-Grantiņš-Vīksne.

Tad sekoja A fināli. ''B600'' klasē fināls notika ar atkārtotu startu, jo pirmajā startā iespaidīgu pirueti pēc starta izpildīja Dmitrijs Kabanovs, nobiedējot tiesnešus un izsaucot trasē sarkanos karogus.




Ar atkārtotu startu viss bija kārtībā un ''B600'' klasē uzvarēja Jānis Baumanis, kurš izmantoja konkurentu neveiksmes (Otto Vočtava automašīnai saplīsa pusass, bet Kaspars Bumbieris, kurš bija līderis, pēdējā aplī izstājās. Otrajā vietā ierindojās Aigars Liškovskis, bet trešais palika igauņu sportists Keivo Koivs.

''D-3A'' klasē (uz starta stājās trīs braucēji) vispirms divus pāragrus startus veica Remē Rāmets, tādējādi tiekot izslēgts no brauciena. Startā veiksmīgāks bija Ivo Sults, taču turpinājumā viņš izstājās, kā rezultātā pie formālas uzvaras tika Kristijans Rajamē.

''Open'' klasē visu braucienu vadībā turējās Jānis Kozlovskis, taču pēdējā aplī Kozlovski apsteidza Raimonds Jerāns, kurš arī izcīnīja uzvaru. Trešais palika Jānis Vanags.

''VAZ'' klasē uzvaras laurus plūca Jānis Rakuzovs, jo motora defekts apturēja Edija Zimzas uzvaras gājienu. ''2000 Super'' klasē pēdējā aplī uzvaru cīņā ar Reini Nitišu izrāva Intars Spīķis, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Uģis Kaimiņš. ''1600'' klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Andris Priedītis. Čempions aiz sevis atstāja Janno Liguru un Kasparu Silenieku, kurš, savukārt, trešo vietu atņēma Jānim Grīnvaldam. ''D12'' klasē pirmā vieta Kristapam Eglītim, otrā Bruno Leimanim, bet trešais palika Andris Jurciņš.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png