profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LAF: Izskatās, ka, visticamāk, uz laiku zaudēsim vienu trasi

Mārtiņš Jankovskis 07.08.2012 - 07:52 LAF: Izskatās, ka, visticamāk, uz laiku zaudēsim vienu trasi
Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Sestdien, 4. Augustā, Priekulē bija jānotiek kārtējam Latvijas autokrosa čempionāta posmam. Tas notika, taču pēc pirmā brauciena sacīkstes tika pārtrauktas. Iemesls - putekļu problēmas un nespēja nodrošināt pienācīgā kārtībā trases laistāmo tehniku.

Pilnu hronoloģisko secību notikumiem Priekulē var izlasīt šeit, taču portāls Go4speed sazinājās ar LAF preses sekretāru Viesturu Saukānu, kurš pastāstīja, ka šādam pavērsienam agrāk vai vēlāk vajadzēja notikt.

''Jāsaka, ka šī stāsta priekšvēsture sākās jau krietnu laiku atpakaļ. Ja sākotnēji trases organizators cītīgi uzklausīja visus padomus un ieteikumus, tad jāsaka, ka diemžēl ar katru gadu pasākumi šajā trasē palika švakāki. Šo iemeslu dēļ krosa komisijas uzticība jau bija zudusi, tāpēc agrāko divu posmu vietā šogad te bija plānots aizvadīt tikai vienu posmu," pirmsākumus ieskicē Viesturs Saukāns


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Viesturs atzina, ka vēl pagājušo trešdien organizatoram tika norādīts uz trūkumiem un nepilnībām, kas jānovērš, taču tas līdz galam netika izdarīts. „Trešdien uz Priekuli devās trīs krosa komisijas padomes pārstāvji, kuri konstatēja, kas līdz sestdienai ir jāuzlabo un jāizmaina. Piemēram, organizatoram bija jāpārceļ viens tiesnešu postenis no vienas puses uz otru. Nākamais uzdevums, lai avārijas gadījumā mašīna neiesprūstu trases aizsargbarjerā, bija jāpaceļ trases aizsargbarjeras metāla sliede, taču tas netika izdarīts. Tad vēl bija bīstamos līkumos jāpaaugstina riepu krāvumi, kā arī jānogreiderē trases vaļņi (tas tika izdarīts daļēji). Lūk, šādi sīkumi, kas neprasīja daudz līdzekļu un laika, taču tie netika izpildīti."

Sacensību dienā no plkst. 14:00 organizators darīja visu, lai varētu novērst visas problēmas un atsākt sacensības, taču pirms plkst. 18:00 tika pasludināts, ka sacensības ir atceltas. „Sākotnēji tika solīts, ka viss tiks sataisīts, taču, laikam ejot, tas nenotika. Tad no sportistu vidus parādījās iespēja iesaistīt citas laistīšanas iekārtas, taču tobrīd jau bija par vēlu," turpina LAF preses sekretārs.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Protams, sportisti bija vīlušies, taču visvairāk neapmierināti bija skatītāji. Ja sportistiem dalības maksa par šo nepabeigto posmu pārcelsies uz nākamajām sacīkstēm, tad skatītāji, kuri samaksāja par ieejas biļetēm, visticamāk, paliks bešā.

''Jāsaka, ka sportisti to visu uztvēra samērā mierīgi, ko nevar teikt par skatītājiem, kuri bija samaksājuši ieejas biļetes. Redzēs, kā viņš (organizators) tagad tiks ar to galā. Protams, tas ir arī trieciens autosportam un krosam kopumā, tāpēc redzēsim, kā viss izvērtīsies turpmāk," saka Viesturs, kurš piebilda, ka šobrīd netiek runāts par šī posma pārcelšanu


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Jautāts, kādas varētu būt sankcijas no LAF puses, Saukāns turpina: „Otrdien (šodien) būs krosa padomes sapulce. Šobrīd jāsaka, ka neredzu veidu, kā šis organizators varētu turpmāk organizēt Latvijas čempionāta posmus. Šobrīd izskatās, ka uz laiku zaudējam vienu trasi. Šobrīd netiek izskatīta Priekules autotrases iekļaušana nākamā gada Latvijas čempionāta kalendārā."

''Noteikti gan Latvijas Automobiļu federācijas, gan krosa komisijas vārdā gribētu atvainoties skatītājiem un sportistiem, taču šoreiz mēs bijām tādi paši ķīlnieki kā viņi," nobeidz Saukāns.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png