profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mūsas trillerī startēs vairāk nekā 240 sportisti, M.Neikšāns debitēs Buggy 1600 klasē

Go4speed 01.09.2021 - 13:47 Mūsas trillerī startēs vairāk nekā 240 sportisti, M.Neikšāns debitēs Buggy 1600 klasē
Foto: AXLatvia

Brīvās Latvijas laikā vēl nebijis pieteikumu skaits nedēļas nogalē plānotajam autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa festivālam: Mūsas Trillerim saņemti 248 pieteikumi, vēsta autocross.lv.

Pirmdien noslēdzās oficiālais pieteikumu termiņš. Pēc tā redzams, ka Latvijas rallijkrosa čempionāta cīņām gatavojas 71 dalībnieks, Folkreiss sagrāvis visus līdzšinējos rekordus, sarūpējot 85 dalībniekus cīņā par vienu uzvaru (iepriekš rekords: 67 pieteikumi, 63 reālie dalībnieki), bet Latvijas autokrosa čempionāts svētdienai gatavo sacīksti ar 92 dalībniekiem. Rallijkrosā LADA RX klasē uz starta stāsies 17 dalībnieki, bet BMW RX 3000 - 11 braucēji. Super 2000 klasē uz starta izies 13 sportisti, bet jaudīgākajā Supercar klasē - astoņi braucēji, kuru vidū būs tādi piloti kā Edvards Egle, Edijs Ošs, Mārtiņš Svilis, Ronalds Baldiņš u.c.

Cīņas sāksies sestdien, kad trasē dosies rallijkrosa braucēji, bet vēlāk pēcpusdienā arī Folkreisa dalībnieki. Folkreiss iesākto turpinās arī svētdien, kad notiks arī autokrosa sacensības.


Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Bauskas rudens sacīkste tradicionāli pulcē lielāko dalībnieku pulku visās ieskaitēs, līdz ar to pamanāmi aizraujoši pieteikumi visās ieskaitēs. Šogad, piemēram, intrigu sarūpē titulētā Māra Neikšāna gaidāmā debija Buggy 1600 klasē un atgriešanās Folkreisā. Bauskā cenšas startēt arī tie braucēji, kuri sezonas laikā startē ne visos posmos.

''Pēc ilgākas pauzes man ir iespēja atgriezties autokrosā Bauskā, Mūsas trasē, kur startēšu divās klasēs,'' iesāk Māris Neikšāns. ''Nesen radās ideja, ka var izīrēt pilnpiedziņas bagiju, kas arī izdevās. Tas bija mans tāds sapnis no mazām dienām izbraukt ar bagiju, tāpēc, kad radās šāda iespēja, tad kāpēc gan lai to neizmantotu? Uzskatu, ka Bauskas trase ir tā, kur to vajag realizēt. Tas būs liels izaicinājums. Otra disciplīna, kur startēšu, būs folkreiss. Pirms kāda laika biju uz folkreisa sacensībām, kur pēc sacensībām noskatīju un izsolē nopirku automašīnu, ar kuru braukšu Mūsā. Auto pirms starta nedaudz savedīsim kārtībā un viss būs labi. Šeit arī viena interesanta lieta - mans krustdēls Toms Edušs, kurš ievilka mani šajā ķezā (smejas), arī pats piedalīsies folkreisa sacensībās, un viņa tas sapnītis ir ar krustēvu nostāties uz vienas starta līnijas. Cerams, ka mums tas sanāks. Aicinu skatītājus braukt uz Mūsu, jo būs interesanti.''

Divu dienu sacīkste sāksies 4. septembrī plkst. 08:45, šajā dienā vērosim divu disciplīnu, rallijkrosa un folkreisa braucienus, sāksim ar rallijkrosu – tiks aizvadīti visi braucieni un apbalvoti labākie, bet folkreisa dalībnieki aizvadīs pirmos divus kvalifikācijas braucienus dienas otrajā pusē. 5. septembrī diena tiks uzsākta plkst. 07:30. Pirmajā dienas pusē norisināsies folkreisa galvenās cīņas atlikušajās kvalifikācijās, kā arī pusfinālu un finālu braucienos. Paralēli folkreisam, savus braucienus uzsāks un noslēgts autokrosa braucēji.


Foto: Toms Paipals

Jānis Bergs, sacensību rīkotājs: “Jau trešo gadu rīkojam šāda koncepta krosa pasākumu, kurā iespējams redzēt un līdzi just gan rallijkrosa, gan autokrosa un folkreisa braucējiem. Esam pārliecinājušies, ka tas strādā, tāpēc “Mūsas trilleris” turpinās priecēt ar spraigām cīņām. Neskatoties uz dažādajiem ierobežojumiem, dalībnieki būs daudz un šajā gadā esam pārspējuši visas cerības un prognozes – uzņemsim 250 dalībniekus.”

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā www.aula.lv. Skatītājiem būs pieejama norises vietā izvietotā “A” tribīne, kurā noteikts ierobežots skatītāju skaits. Biļešu cenas: “A” tribīne sestdiena, 4. septembris 10 EUR, svētdiena, 5. septembris 10 EUR. Invalīdiem ratiņkrēslā ieeja bezmaksas, bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bezmaksas (neaizņemot papildus sēdvietu). Sacensības norisināsies pēc daļēji drošā pasākuma koncepta, kas pasākumu padara pieejamu visiem – tiem, kuri ir vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, kā arī līdzjutējiem, kuri uzrāda negatīvu Covid-19 testu.

Izmantotie resursi:
Zane Lielkāja
Rallycross.lv / Sabiedriskās attiecības

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png