profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Boks un Ošs kāpj uz goda pjedestāla Eiropas autokrosa čempionāta posmā Mūsas trasē

Go4speed 27.06.2021 - 18:28 Boks un Ošs kāpj uz goda pjedestāla Eiropas autokrosa čempionāta posmā Mūsas trasē
Foto: Toms Paipals Photography

Eiropas autokrosa čempionāta jaunā sezona startējusi ar posmu Bauskā, Mūsas trasē, kur vairākās klasēs kopā uz starta izgāja seši Latvijas sportisti. Pēdējā brīdī diemžēl tehnisku problēmu dēļ uz starta neizgāja TouringAX klases braucējs Mārtiņš Svilis.

TouringAX klasē pēc trim kvalifikācijām pirmais bija lietuvietis Pauļus Pleskovas, bet augstā trešā vieta astoņu sportistu konkurencē Edijam Ošam, kurš pirmajā dienā nestartēja. Finālā Ošs pēc starta nonāca otrajā vietā, pat mēģinot uzbrukt līderim Pleskovam, taču lietuvietis spēja attālināties. Līdz ar to Ošam otrā vieta, bet trešais igaunis Andri Ouns.


Foto: Toms Paipals Photography

JuniorBuggy klasē kvalifikācijā veiksmīgākais bija Nīderlandes braucējs Stens Jaspers, bet ceturtais 11 braucēju konkurencē bija Kristiāns Grencis. Finālā Kristiāns pēc starta bija trešais, taču viņu apdzina Jaspers. Vēlāk, mēģinot atgūt pozīciju, Kristiāns sadūrās ar Jaspersu, kas noslēdzās ar latvieša braucēja kūleni. Brauciens tika apturēts un, tā kā bija veikti seši no septiņiem apļiem, tas netika veikts atkārtoti. Formāli Grencim ceturtā vieta. Uzvaru izcīnīja čehs Ondžejs Medliks, bet otrais – Daniels Pitlouns.


Foto: Toms Paipals Photography

Buggy1600 klasē uz starta izgāja 17 braucēji. Pēc kvalifikācijas augstajā ceturtajā vietā bija Justs Grencis, kurš aizvadīja spīdošu pusfinālu, līdz brīdim, kad, pakāpies uz otro vietu, viņa bagijs apklusa. Diemžēl finālā uz starta Justs neizgāja, jo atvēlētajā laikā viņa komanda nepaspēja nomainīt motoru. Uzvaru sasniedza Timo Pālers, aiz sevis atstājot Andreju Maksianu.


Foto: Toms Paipals Photography

Jaudīgākajā SuperBuggy klasē kvalifikācijā 17 braucēju konkurencē piektais bija Jānis Boks, bet sestais – Ervins Grencis. Finālā Boks pēc lieliska starta un pirmā apļa haosa nonāca trešajā vietā. Tobrīd viņam sekoja Grencis, taču pēc kļūdas un sagriešanās Grencis zaudēja vairākas pozīcijas un finišēja piektais, bet Boks – trešais! Uzvaru Mūsas posmā svinēja Florents Tafani.


Foto: Toms Paipals Photography

Nāciju kausā ar 87 punktiem uzvarēja Čehija. Otrā Nīderlande (85), bet trešā – Latvija (69).

Paralēli cīņām Eiropas čempionātā, tika aizvadīts posms Nacionālajā klasē. Finālā dominēja Ivo Gabrāns, sasniedzot uzvaru. Kopumā jāsaka, ka brauciens bija gana dramatisks, jo no 11 startējušajiem dalībniekiem finišēja vien pieci. Aiz Gabrāna otrais Roberts Bāriņš, bet trešais – Mareks Dainis.


Foto: Toms Paipals Photography

Visi rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png