profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas Autokrosa čempionāta posms Bauskā ir klāt

Mārtiņš Jankovskis 25.05.2012 - 11:34 Eiropas Autokrosa čempionāta posms Bauskā ir klāt
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jau šo sestdien un svētdien sporta kompleksā Mūsa (Bauskā) tiks dots starts Baltijā lielākajiem autosporta svētkiem - Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posmam. Uzreiz jāsāk ar to, ka šogad ir sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords, kas vēlreiz apliecina to, ka Latvijas posms ir ļoti iecienīts un populārs.

Eiropas autokrosa čempionāta 2. posmam pavisam kopā pieteikušies 96 sportisti no 14 valstīm, kas iepriekšējo dalībnieku skaita rekordu pārsniedz par 19 sportistiem. Daļēji šo jauno rekordu var izskaidrot ar to, ka šogad Nacionālajā kausā B-600 bagijus ir aizstājusi daudzskaitlīgā salonautomašīnu klase ar dzinēju tilpumu līdz diviem litriem, kas noteikti cīņas padarīs daudz interesantākas un aizraujošākas.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Protams, vislielākā interese ir par turbo pilnpiedziņas salonautomašīnu klasi - "Touring Autocross", kurā uz starta izies 16 ekipāžas. Diemžēl pirmo reizi Mūsas posma vēsturē uz starta šajā jaudīgajā klasē neizies neviens Latvijas sportists. Tikmēr uz starta varēs redzēt leģendāro igauņu sportistu Valduru Reinsalū. Savukārt Latvijas sportistu atbalstītājiem un salonautomašīnu cienītajiem būs par ko fanot Nacionālā kausa sacensībās, jo no sešpadsmit dalībniekiem tikai nepilna trešdaļa nebūs latvieši.


Māris Līcis.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv

Tāpat arī sīvas un aizraujošas cīņas būs abās Eiropas čempionāta bagiju klasēs - ''Supper Buggy'' un ''Buggy 1600''. Patīkami, ka abās klasēs uz starta redzēsim gan spēcīgākos Eiropas autokrosa meistarus, gan Latvijas sportistus. Startam abās šajās klasēs pieteikušies vairāk kā divdesmit dalībnieki, kas nozīmē, ka šīs klases dalībniekiem būs A un B fināli. Protams, nedrīkst aizmirst arī par mazākajiem dalībniekiem - FIA Junioru klasi, kurā uz starta stāsies vienpadsmit dalībnieki (bez latviešiem).

Līdz ar to no latviešu braucējiem dalību Mūsas posmam (neskaitot nacionālo klasi) apstiprinājuši Jānis Boks (SuperBuggy), Juris Kuļikovskis (SuperBuggy), kā arī Māris Līcis, Andris Kuļikovskis, Ervīns Grencis un Dāvis Aupe (visi Buggy 1600).


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Plašāku informāciju par FIA Eiropas čempionāta autokrosā 2. posmu iespējams atrast Mūsas sporta kompleksa mājas lapā www.musa.lv. Savukārt biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu Serviss tirdzniecības vietās. Šī brīža dalībnieku sarakstu var atrast šeit, dienas kārtību var aplūkot šeit, bet visa pārējā informācija pieejama šeit.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png