profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noslēdzošajā 6H un 4H posmā startēs Dakaras rallija dalībnieks

Go4speed 02.10.2013 - 11:36 Noslēdzošajā 6H un 4H posmā startēs Dakaras rallija dalībnieks
Foto: Iveta Kaminska

Svētdien, 6. oktobrī karjeru ''Akmenscūciņas" un "DSG karjeri" teritorijās tiks aizvadīts sezonas noslēdzošais 4. posms sacensību seriālā "AutoEuro 6H, 3H un 4H komandu kross 2013", kas tiek rīkots sadarbībā ar LAF un LaMSF. Šoreiz dalībnieku sastāvs internacionāls - starp spēcīgākajiem 4 x 4 apvidus automašīnu braucējiem uz starta stāsies arī sportisti no Lietuvas un Krievijas.

Kā portālam pastāstīja Iveta Kaminska, "AutoEuro 6H, 4H, 3H komandu kross" organizatore, tad dalībnieku sastāvs šoreiz solās būt ļoti interesants un starptautisks. 6H sacīkstē 4x4 apvidus automašīnu konkurencē ventspilnieku ekipāžai, kurā startē Igors Skoks ar dēlu Rūdolfu Skoku un Agris Piķis ar dēlu Arvi Piķi, pilnīgi pietiek ar finišu, lai ''Ceļojošais Kauss" atkārtoti nonāktu viņu rokās. Tuvākie pretendenti uz līdera pozīciju kopvērtējumā ir liepājnieku ekipāža Gita Laugale/ Guntars Laugalis/ Uldis Lepiksons/ Uldis Briedis, kuri atpaliek tikai par četriem punktiem. Bet lietuvieši Algirdas Kazlauskas/Donatas Grikietis šobrīd stabili ieņēmuši trešo vietu, turpretī trīs stundu sacīkstē viņu līdera pozīciju var apdraudēt vienīgi Jānis Roze/ Edvīns Vansovičs/ Viesturs Kundziņš.


Foto: Iveta Kaminska

Dalību sacensībās pieteikuši arī Krievijas sportisti Antons Grigorjevs, kurš gada sākumā izbaudīja maratonrallija Dakāra rūdījumu ar automašīnu OSCar un šobrīd Pasaules Kausa līderis T2 klasē Aleksandrs Boroņeko. Šie sportisti var ienest interesantu „asumiņu" savstarpējā cīņā par uzvaru. Viņiem šī sacīkste ir labs treniņš, lai sagatavotos starptautiskajiem startiem. Sezonas noslēgumā sasparojies arī Vladislavs Bergmanis, kas 4x4 aprindās zināms kā ātrs un azartisks braucējs.

Arī vieglo automašīnu konkurencē atkārtotu „Ceļojošā Kausa" iegūšanu ar 8 punktu pārsvaru pār sekotājiem sev tikpat kā nodrošinājusi ekipāža ''IKSI", kurā brauc autokrosisti Edijs Zimza, Arnis Odiņš, Lauris Unāms un viņiem piepalīdz Tālis Siktars. Tikai nesasniegts finišs vai nepietiekošs apļu skaits „IKSI" komandai var atņemt kausu, kas tad aizceļo pie komandas „IDEA", kurā brauc Ivars Pētersons/ Edgars Pētersons/ Andris Upenieks un Dace Upeniece. Ja savu automašīnu pēc kūleņa autokrosa sacīkstē Brenguļos spēs sagatavot iepriekšējā posma uzvarētājs Nils Bernāns, tad cīņas rezultātu jau būs grūti prognozēt.


Foto: Iveta Kaminska

Sezonas noslēgumā padomāts par visiem, kuri vēl grib izbaudīt braukšanas prieku. Tāpēc papildus tiek rīkots „AutoEuro 3H kross" autobraucējiem, kurā varēs startēt ar jebkura veida sporta automašīnu un ekipāžas sastāvā var būt tikai viens pilots (maksimāli trīs sportisti). Dalības maksa "3H kross" ir ļoti draudzīga un intriģējoša! Apvidus trofi un standarta 4x4 mašīnām - 40.00 LVL, pārējām sporta automašīnām - 30.00 LVL no ekipāžas.

Sacensību starts automašīnām paredzēts plkst. 11:00, bet motocikliem un kvadricikliem plkst. 12:30.

Iebraukšana pa ceļu Iecava - Jelgava, norāde pa kreisi "Akmenscūciņas", posmā no „Akmenscūciņas" līdz „DSG karjeri" tiek slēgta no plkst. 8:40 līdz 17:30. Iebraukšana uz sacensībām pa ceļu Iecava - Emburga vai Jelgava - Emburga, tālāk sekot plakātiem "6 H un 4 H kross".

Dokumentācija un nolikumi: automašīnām - www.laf.lv, motocikliem un kvadricikliem - www.lamsf.lv, www.endurosports.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png