profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sportistam sacensībās 300 metrus pirms finiša beidzas degviela

Go4speed 05.06.2013 - 10:32 Sportistam sacensībās 300 metrus pirms finiša beidzas degviela
Foto: Vladas Ščiavinskas ("Lietuvos Rytas")

Aizvadītajās brīvdienās karjeru "Akmenscūciņas" un "DSG karjeri" teritorijā, netālu no Iecavas, norisinājās žurnāla "AutoEuro" rīkotais LAF atklātās "6H un 4H komandu krosa" sezonas otrais posms, kurā par uzvarētājiem prestižajā "4x4" klasē kļuva ventspilnieki, bijušie Dakaras rallija dalībnieki Igors Skoks un Agris Piķis, kā arī Igora dēls Rūdolfs Skoks.

Kā portālam pastāstīja "AutoEuro" pārstāvis Juris Dargēvičs, tad vasarīgi karstos apstākļos automobiļu braucējiem bija jāveic sešas stundas ilga izdzīvošanas cīņa. Lai gan trase bija ātra un, pateicoties saulei, arī sausa, noteicošo lomu spēlēja ne tikai ātrums. Uz starta stājās aptuveni 50 dalībnieki, tostarp vieni no ātrākajiem Latvijas endurokrosa braucējiem, kas sacentās četras stundas garā cīņā.


Foto: Vladas Ščiavinskas ("Lietuvos Rytas")

 "4x4" klasē
lielā cīņa par uzvaru norisinājās starp divām ekipāžām. Igors Skoks, pēc kvalifikācijā uzrādītā otrā ātrākā apļa, startā nespēja tikt garām "Silk Way Rally" sacensību pieredzi guvušajiem Tomam Brantam, un vairākas stundas pacietīgi brauca viņam aizmugurē, gaidot izdevīgāko mirkli apdzīšanai. Tomēr cīņa šo ekipāžu starpā noslēdzās ar drāmu, kad Skoks, mēģinot veikt apdzīšanu, sadūrās ar līdera Branta auto. Rezultātā Skoka mašīnai tika pārsista riepa un zaudēti trīs apļi, kas varēja būt pagrieziena punkts cīņā par uzvaru. Piektajā stundā notika negaidītais - dodoties boksos, lai nomainītos, līderu auto pārkarsa radiators, izraisot motora problēmas. Atlikušajā brauciena daļā I.Skoka/R.Skoka/A.Piķa ekipāžai nācās vien savā tempā aizbraukt līdz finišam, jo pārējie šīs klases dalībnieki jau pirms tam bija krietni atpalikuši. Kopvērtējumā tagad ventspilnieku ekipāžai, kuri pirmajā posmā nepiedalījās, vienāds punktu skaits ar sezonas pirmo sacensību uzvarētājiem Feldmani/Brantu.


Foto: Vladas Ščiavinskas ("Lietuvos Rytas")

"2WD" klasē, kuras dalībnieki startēja ar vieglajām automašīnām, uzvaru guva Ivara Pētersona, Edgara Pētersona, Andra Upenieka un Daces Upenieces komanda, tomēr arī šeit neiztika bez dramatiskiem notikumiem. Pirmā posma uzvarētāju komanda, kuras sastāvā startēja Valdis Vilks, Jānis Vilks un Didzis Kalnietis, šoreiz jau pašā sākumā iedzīvojās tehniskās problēmās, tomēr zaudēto atguva un stundu pirms finiša jau pārņēma vadību. Aptuveni pēc pusstundas auto nolūza aizmugurējais lanžerons un tā rezultāta, neatgriezeniski, arī kardāns, kas tomēr liedza izcīnīt uzvaru. Savukārt, "3H kausā", par spīti tehniskām problēmām, sacensības godam noslēdza un uzvaru guva ekipāža no Lietuvas - Algirds Kazlausks/Merks Saukevičs.


Foto: Vladas Ščiavinskas ("Lietuvos Rytas")

Spēcīgākajā motociklu klasē "MX Open" no starta līdz finišam vadībā atradās Kristapa Bajāra un Edgara Siliņa pārstāvētā "Motosports RT" komanda, kamēr viņu galvenajiem konkurentiem "JV Mototeam Riga" sacensības izvērtās grūtas. Abām komandām šī bija jau otrā cīņa divu dienu laikā, taču jaunie talanti Bajārs/Siliņš šajā reizē izrādījās fiziski pārāki. "JV Mototeam Riga" sastāvā nevarēja braukt Einārs Vinters, kurš pirms dažām nedēļām lauzis atslēgas kaulu, tāpēc viņa vietā tika pieņemts Armands Jankovskis. Gribēdams ietaupīt uz motocikla svara rēķina, gados jaunais braucējs kļūdījās un savam braucienam iepildīja par maz degvielas, kā rezultātā aptuveni 300 metrus pirms finiša viņa kaujas rīks noslāpa un to nācās stumt uz boksiem. Iznākumā viņa, kā arī Jāņa Vintera un Mārtiņa Vintera pārstāvētajai komandai, nācās atpalikt par vairākiem apļiem, kas gan ļāva izcīnīt otro vietu. Tomēr, tā kā pirmajā posmā viņi guva uzvaru, kopvērtējumā abām komandām tagad vienāds punktu skaits.


Foto: Vladas Ščiavinskas ("Lietuvos Rytas")

"MX Hobby" klasē par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva Juris Deičmanis, Jurijs Žižkuns un Jānis Vigulis, kuri uzvarēja arī pirmajā šī gada "6H un 4H komandu krosa" posmā. Savukārt kvadriciklu kategorijā sīvā cīņā uzvaru guva Edgara Liepiņa, Raimonda Zalkovska un Gata Irbes komanda, kam tā ir jau otrā uzvara divos posmos. Otrie palika pērnās sezonas ceļojošā kausa ieguvēji Ralfs Kaliksons un Artūrs Vēvers, kuru kvadricikli vairāk piemēroti dubļainām trasēm, kādi parasti ir pavasara un rudens posmi, kamēr uzvarētāji startē ar sportiskākiem agregātiem un spēj demonstrēt pārsvaru tieši šādās ātrās, sausās trasēs.

"6H un 4H komandu krosa" sezonas trešais posms norisināsies 11. augustā, turpat karjeru "Akmenscūciņas" un "DSG karjeri" trasē.

Ar pilniem rezultātiem iespējams iepazīties portālā motolama.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png