profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallijreida komanda RE Autoclub dodas iekarot Astrahaņas stepes

Go4speed 17.04.2013 - 13:40 Latvijas rallijreida komanda RE Autoclub dodas iekarot Astrahaņas stepes
Publicitātes foto

Starptautiskā rallijreida komanda no Latvijas ''RE Autoclub", turpinot aizsākto sadarbību ar somu pilotiem - Tapio Suominenu, Jouni Ampuju, Marku Hurskainenu un pašmāju jauno talantu - astoņpadsmit gadus jauno autosportistu Reini Trūpu, trešdien, 17. aprīlī piedalīsies otrajā Krievijas čempionāta rallijreida posmā ''Zoloto Kagana" Astrahaņas apgabalā.

Krievijas čempionāta otrais posms „Zoloto Kagana" norisināsies no 17. līdz 20. aprīlim Krievijā, Astrahaņas apkārtnes stepēs. Kā portālam pastāstīja Ieva Brūna, tad sacensībās, kurās jāpārvar vairāk kā 1100 km (no tiem 800km ātrumposmu ceļš), „RE Autoclub" komanda startēs ar divām somu pilotētām ekipāžam: Tapio Suominens/Marku Hurskainens, kuri uzvaras laurus plūca pagājušā gada Krievijas čempionāta noslēdzošajā posmā Latvijā ''Riga Baja". Savukārt, otru ekipāžu pilotēs Juha Kankunena braukšanas akadēmijas galvenais instruktors Jouni Ampuja, kurš rallijreida sacensībās debitēja šā gada februārī Krievijas bajā „Ziemeļu Mežs", izcīnot otro vietu sacensību kopvērtējumā. Jouni Ampuja trasē dosies ar vienu no Latvijas perspektīvākajiem jaunajiem autosportistiem Reini Trūpu.


Publicitātes foto

''"Zoloto kagana" mūsu komandai ir nopietns sagatavošanās posms jūlijā notiekošajam starptautiskajam rallijam „Zīda ceļš". Sadarbībā ar somu autosportistiem, esam veikuši  uzlabojumus automašīnām braukšanai pa sniegu, grants un meža ceļiem. Šajās sacensībās darīsim visu iespējamo, lai sporta automašīnas sagatavotu tieši sacensībām pa stepi un tuksnesi," uzsver komandas direktors Roberts Elbakjans.  „Esam patiesi gandarīti, ka komandai ir izdevies piesaistīt jauno Latvijas talantu autosportā - Reini Trūpu. Reinis rallijreidā kā stūrmanis debija 2012. gadā, kad kopā ar Latvijas Automobiļu federācijas prezidentu Jāni Nagli startēja vienīgajā starptautiskajā rallijreidā Latvijā ''Riga Baja" un ieguva godalgoto pirmo vietu kopvērtējuma ieskaitē. Uzskatām, ka Reiņa lielais gribasspēks, somu sportistu pieredze un mūsu komandas lielā rallija sacensību pieredze, liks stabilus pamatus jauno Latvijas autosportistu attīstībai un izaugsmei."

''Zoloto Kagana" norisināsies pavisam četru dienu garumā, kam starts tiks dots 17.aprīlī pl.17 pēc vietējā laika Ļeņina laukumā. Pavisam sacensībās piedalīsies 53 ekipāžas no Krievijas, Kazahstānas, Ukrainas, Somijas un Latvijas sekojošās ieskaites grupās: T1 (pārbūvētu/uzlabotu automašīnu klase) un T2 (standarta automašīnu klase), nacionālajā un reidsportu klasē, smago automašīnu klasē.

Sacensību rezultātus tiešraidē varēs vērot ŠEIT

Rallijreids ''Zoloto Kagana" ir otrais no sešiem Krievijas čempionāta posmiem rallijreidā. Šogad čempionāts rallijreidos ir papildināts ar diviem jauniem posmiem - viens no tiem ir izbraukuma posms Ukrainā „Baja Krim" un otrs Volgogradā ''Mamajev Kurgan". Krievijas čempionāta noslēdzošais posms arī šogad finišēs ar izbraukuma sacensībām Latvijā ''Riga Baja 2013", kas šogad norisnāsies no 13. - 15. septembrim Jēkabpils un Madonas novados.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png