profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ots Tanaks Spānijas WRC var kļūt par pasaules rallija čempionu

Go4speed 23.10.2019 - 14:16 Ots Tanaks Spānijas WRC var kļūt par pasaules rallija čempionu
Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Jau šajās brīvdienās igaunis Ots Tanaks Spānijas WRC laikā var kļūt par pirmo igauņu autosportistu, kurš izcīna pasaules rallija čempiontitulu, kā arī par pirmo ''Toyota'' braucēju, kurš izcīna titulu kopš 1994.gada, kad to paveica Didjē Oriols (''Toyota Celica Turbo 4WD'').

Šobrīd kopvērtējumā Tanaka pārsvars pār Sebastjanu Ožjē ir 28 punkti, bet pavisam kopā uz galda ir likti maksimums 60 punkti. Trešais ir Tjerī Noivils, kura kontā ir 199 punkti jeb par 41 punktu mazāk nekā Tanakam. Lai Noivils iesaistītos cīņā par titulu, viņam šajā rallijā ir jāapsteidz Tanaks par 12 punktiem, ko viņš šosezon ir spējis izdarīt tikai vienu reizi – Argentīnas rallijā.


Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Lai kļūtu par čempionu, Tanakam jāizcīna par diviem punktiem vairāk nekā Ožjē. Līdz ar to, ja Tanaks Spānijā izcīnīs uzvaru (25 pts.), viņš kļūs par čempionu! Ja Ožjē finišēs otrajā vietā un izcīna piecus punktus Power Stage posmā, viņš nopelnīs 23 punktus. Tas nozīmētu to, ka pārsvars pirms pēdējā posma starp abiem braucējiem būtu 30 punkti un, ja Austrālijā Ožjē izcīnītu maksimumu (30 pts.), bet Tanaks paliktu bez punktiem, tad abiem braucējiem būtu vienāds punktu skaits, bet, pateicoties vairāk izcīnītajām uzvarām, par čempionu kļūtu Tanaks.

''Izjūtu spiedienu, par to nav šaubu. Mums jāparāda labs sniegums, un tagad ir laiks, lai to izdarītu,'' saka 32 gadus vecais Ots Tanaks, kurš aizvadītajos septiņos WRC posmos izcīnījis piecas uzvaras.

''Domāju, ka visa uzmanība tiek veltīta man, bet tajā pašā laikā Ožjē un Noivilam būs jāiet uz visu banku, lai saglabātu cerības. Par to no šaubu. Taču man nav jāriskē ar visu,'' tā Tanaks, kuram Spānijas WRC ir viens no mīļākajiem posmiem.


Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā pēc pirmās Spānijas WRC rallija grants dienas Tanaks bija līderis, taču turpinājumā igauņu braucējs pārsita riteni un finišā ieņēma sesto vietu.

Kopvērtējumā līderis ir Tanaks (240), kuram seko Sebastjans Ožjē (212) un Tjerī Noivils (199).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png