profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Makinens un 'Toyota' sākuši būvēt R5 klases rallija automašīnu

Go4speed 10.04.2019 - 19:50 Makinens un 'Toyota' sākuši būvēt R5 klases rallija automašīnu
Foto: RallySport Magazine

Kā ziņo somu portāls rallit.fi, tad ''Toyota Gazoo Racing'' komandas vadītājs Tomijs Makinens savā Somijas bāzē Pūpolā sācis būvēt jaunu R5 auto. Tas, ka Makinens un viņa komanda prot būvēt auto, tas pierādījās WRC čempionātā, kur jau otrajā gadā pēc atgriešanās WRC ''Toyota'' izcīnīja ražotāju kausu.

Līdz šim Makinena darbnīcā tika gatavotas WRC automašīnas tikai ''Toyota'' komandas vajadzībām WRC čempionātā, bet tagad plānots ražot R5 automašīnas, kas tiktu piedāvātas arī klientiem un viņu privātajām komandām.

''Plāni ir lieli. Mēs būvējam R5 auto,'' saka Tomijs Makinens, kurš neatklāj, kādā stadijā šobrīd atrodas jaunais auto, bet pagaidām viss noritot labā ātrumā, kur plašāka informācija sekošot vēlāk. Somu speciālists licis noprast, ka auto būvēšanas process vairs neatrodas sākuma stadijā. Tāpat tiek ziņots, ka šis auto varētu būt līdzīgs ''Toyota Yaris WRC'' modelim.


Foto: Iltalehti

Šī projekta izstrādē varētu piedalīties somu, japāņu un vācu cilvēki, kur dzinēji varētu tikt piegādāti no vācu ''Toyota Motorsport GmbH'' kompānijas, kas šobrīd ar dzinējiem apgādā ''Yaris WRC'' automašīnas.

Somu portāls ziņo, ka pagājušā gada beigās ''Škoda Motorsport'' bija pārdevusi 282 ''Škoda Fabia R5'' automašīnas. Tāpat ļoti daudz braucēju startē ar M-Sport komandas ''Ford Fiesta R5'' spēkratiem. Šobrīd WRC2 un ERČ posmos R5 klasēs startē arī tādi ražotāji, kā ''Citroen'', ''Hyundai'', ''Peugeot'' un ''Volkswagen''. Tāpat zināms, ka vasarā M-Sport un Škoda rīcībā būs uzlabotie R5 modeļi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png