profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC zvaigzne Hennings Solbergs Zviedrijas rallijā brauks ar SRT komandas 'Fabia R5'

Mārtiņš Jankovskis 06.02.2017 - 14:47 WRC zvaigzne Hennings Solbergs Zviedrijas rallijā brauks ar SRT komandas 'Fabia R5'
Foto: SRT komanda speciāli Go4speed

Šajā nedēļas nogalē Zviedrijā startēs otrais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms. Pavisam kopā dalību apstiprinājušas ap 100 ekipāžām, no kurām 45 brauks Zviedrijas WRC ietvaros, bet 56 vēsturiskā rallija ieskaitē.

WRC ieskaitē, salīdzinot ar Montekarlo WRC posmu, būs dažas izmaiņas. Vispirms Kreigs Brīns startēs ar jaunākās paaudzes ''Citroen WRC'', kamēr Stefans Lefebre pilotēs pagājušā gada WRC modeli. Debiju ar jauno ''Ford Fiesta WRC'' piedzīvos Mads Ostbergs, kurš tikai nesen savā īpašumā iegādājās šo auto.


Tēmu Suninens. Foto: Maciej Niechwiadowicz

Sākotnēji pieteikumā bija rakstīts, ka Hennings Solbergs brauks ar ''Ford Fiesta WRC'', taču tagad pieteikumā rakstīts, ka  pieredzējušais Solbergs (vairāk nekā 200 ralliji, no kuriem 125 WRC – aut.) debitēs pie ''Škoda Fabia R5'' stūres. Sākotnēji portāla rīcībā esošā informācija licināja, ka šī, visticamāk, būs latviešu SRT komandas ''Škoda Fabia R5'' automašīna, ko arī šodien portālam Go4speed apstiprināja SRT komandas menedžeris Džo Labuckas.

''Ceturtdien saņēmu zvanu no Henninga Solberga, vai mums ir auto, kuru varam izīrēt. Piektdien izteicām piedāvājumu, kuru viņš dienas laikā akceptēja. Pa brīvdienām mēs sagatavojām šo auto un nu jau auto ir ceļā uz Zviedriju. Šo auto apkalpos gan mūsu, gan viņu mehāniķi. Jātur īkšķi un jācer, ka viņam izdosies uzrādīt labu rezultātu,'' tā Džo Labuckas, kurš atzina, ka SRT komandai priekšā ir Sarmas rallijs, bet pēc tam pēc nedēļas Somijas SM Vaakuna rallijs.


Foto: Mfoto.es

Šobrīd zināms, ka Zviedrijas WRC RC2 klasē pavisam kopā startēs 24 R5 ekipāžas, starp kurām būs arī Aleksejs Lukjaņuks, kurš brauks ar ''Ford Fiesta R5''. Šobrīd prognozēt šīs klases uzvarētāju ir ļoti grūti, jo šajā rallijā uz starta izies daudz spēcīgu un ātru braucēju.

Trīs dienās sportistiem kopā būs jāveic 18 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 331 kilometru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png