profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Supersprintā ar uzvaru atgriežas Jānis Ivanovskis, Laukšteins uzmet kūleni (FOTO)

Artūrs Virbulis 09.07.2012 - 17:01 Supersprintā ar uzvaru atgriežas Jānis Ivanovskis, Laukšteins uzmet kūleni (FOTO)
Sanda Laukšteina auto pēc avārijas. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Sestdien, 7. jūlijā, Jelgavas kompleksā „Rullītis" risinājās supersprinta trešais posms „Rullītis 2012". Uzvaru ātrākajā un prestižākajā 4WD+ klasē trešo reizi pēc kārtas izcīnīja jaunais Kristaps Feldmanis, savukārt 4WD ieskaitē pie pirmās vietas tika „vecmeistars" Jānis Ivanovskis.

Kopskaitā uz starta izgāja 78 braucēji, no kuriem visvairāk dalībnieku - pa 15 - startēja FWD 1600+, RWD un 4WD+ klasēs. FWD 1600 ieskaitē piecu braucēju konkurencē uzvaru svinēja Guntis Lielkājis ar „Lada 2108", kuram knapi piekāpās 4WD+ uzvarētājs Kristaps Feldmanis. Līdzīgu ātrumu demonstrēja arī Andris Aleksejevs, kurš šoreiz trešais.

Interesanti, ka Lielkājis spēja izcīnīt uzvaru arī FWD 1600+ klasē, tomēr šī uzvara viņam nāca ar krietnu devu veiksmes, jo pirmā brauciena uzvarētājs Sandis Laukšteins otrajā braucienā ar savu „VW Golf" uzmeta kūleni. Trešajā braucienā Laukšteins nestartēja, līdz ar to priekš kopvērtējuma šis viņam ļoti neveiksmīgs posms.

RWD ieskaitē kā allaž spraigas cīņas savā starpā aizvadīja brāļi Aigars un Gundars Tīdmaņi un Andris Vovers. Pirmajā braucienā pārliecinoša uzvara Voveram, tomēr otrajā braucienā viņam nācās krietni iesvīst, jo uzvarētāju - Voveru - no trešajā vietā esošā Aigara Tīdmaņa šķīra nieka 0,13 sekundes. Tādējādi Voveram divas pirmās vietas un attiecīgi arī uzvara posmā.


Andris Vovers. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Veiksmes faktors šajā posmā spēlēja lielu lomu, un tas pierādījās arī 4WD klasē. Par savu pirmo vietu Jānim Ivanovskim jāpateicas Edgaram Avenam, kurš otrajā braucienā pieļāva pāragru startu un par to, protams, saņēma desmit sekunžu sodu. Līdz ar to pa vienai uzvarai braucienos Intam Dimiņam, Edgaram Avenam un Jānim Ivanovskim, bet pirmā vieta kopvērtējumā Ivanovskim.

„Garlaicīgi palika mājās, vasaras sprints pabeidzies, nav vairs kur īsti braukt. Jelgava īpaši nekad nav patikusi, bet labi, ka vismaz nebija īsais variants, kad atbrauc no Kuldīgas, nobrauc trīs minūtes un brauc mājās," savu izvēli atkal braukt supersprintā komentē Jānis Ivanovskis, piebilstot, ka „salīdzinājumā ar gadiem diviem atpakaļ džeki mauc diezgan iespaidīgi".

Taujāts par to, vai viņš brauks vēl kādu posmu šogad, Ivanovskis atbild, ka „Liepāju noteikti. Brauksim ar „BMW 325iX", bet ceram arī uz klasiku, „Toyota Corolla". Brauksim cerībā, ka neatpaliksim par astoņām, bet gan tikai piecām sekundēm (smejas)". Jāatzīmē, ka ar Ivanovska atgriešanos 4WD klasē cīņas kļuvušas vēl saspringtākas, jo uz pirmo vietu katrā posmā pretendēs četri piloti - iepriekš minētie Ivanovskis, Dimiņš, Avens un Artis Upītis.


Jānis Ivanovskis. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

4WD+ ieskaitē trešo uzvaru trešajā posmā ieguva Kristaps Feldmanis, tomēr šoreiz viņam tik viegli negāja kā pirmajās divās sacīkstēs. Pirmajā braucienā „O!Kartes autosporta akadēmijas" dalībnieks otrajā vietā esošo Zigurdu Kalniņu apsteidza par nieka 0,06 sekundēm, savukārt nākamajā iebraucienā Feldmanim gan atkal divu sekunžu pārsvars un uzvara posmā.

Aizmugures piedziņas žiguļu klasē jeb „VAZ Historic Open" ar divām uzvarām pirmais Raivis Grīnfelds, kas aiz sevis atstāja Arti Voicišu Edgaru Grīnīti. Brīvajā 2WD Open ieskaitē pirmais Salvis Rambols, bet 4WD Open pārliecinoša uzvara Oto Patmalniekam. Nākamais, ceturtais supersprinta kausa posms risināsies 26. augustā Liepājā, „Ātrumfestivāla Rallijs Kurzeme" laikā.

Rezultāti:

FWD 1600
1. Guntis Lielkājis, Lada 2108
2. Kristaps Feldmanis, Honda Civic
3. Andris Aleksejevs, VW Golf 2

FWD 1600+
1. Guntis Lielkājis, Lada 2108
2. Modris Žentiņš, Honda Crx
3. Elviss Viļumsons, Opel Astra

RWD
1. Andris Vovers, BMW 325
2. Aigars Tīdmanis, BMW 325
3. Gundars Tīdmanis, BMW 325

4WD
1. Jānis Ivanovskis, BMW 325iX
2. Ints Dimiņš, Audi 80
3. Edgars Avens, Subaru Impreza

4WD+
1. Kristaps Feldmanis, Subaru Impreza
2. Agris Brediks, Mitsubishi Lancer Evo 6
3. Zigurds Kalniņš, Subaru Impreza

VAZ Historic Open
1. Raivis Grīnfelds, Vaz 2103
2. Artis Voicišs, Vaz 2105
3. Edgars Grīnītis, Vaz 2106

2WD Open
1. Salvis Rambols, VW Golf 2
2. Jānis Cielēns, VW Golf 2
3. Raivis Poišs, Nissan Sunny

4WD Open
1. Oto Patmalnieks, Subaru Impreza
2. Kārlis Goldmanis, Subaru Impreza
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png