profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks līderis pēc Rally Estonia pirmās dienas, Latvijas čempionātā uzvara Gorbanam

Go4speed 14.07.2018 - 19:34 Tanaks līderis pēc Rally Estonia pirmās dienas, Latvijas čempionātā uzvara Gorbanam
Foto: Alfonsas Rakauskas

Igaunijā notiekošajā "Shell Helix Rally Estonia" nepārspējams pirmajā dienā bija vietējā rallija zvaigzne Ots Tanaks (Toyota Yaris WRC), kuram dienas beigās jau 20,7 sekundes zaudēja vēl viens pasaules rallija čempionāta dalībnieks Kreigs Brīns (Citroen C3 WRC). Trešajā vietā, zaudējot nepilnas 30 sekundes, atrodas Haidens Padons (Hyundai i20 Coupe WRC). Tanaks šodien uzvarēja astoņos no vienpadsmit ātrumposmiem, divos Kreigs Brīns un vienā Haidens Padons.

Kamēr pirmās trīs pozīcijas sadalījušas WRC zvaigznes, ātrākie ar R5 automašīnām bija somijas braucēji Ēriks Pietilainens (Škoda Fabia R5) un Jari Hutunens (Hyundai i20 R5). Igaunim Georgam Grosam ar Ford Fiesta WRC automašīnu sestais ātrākais rezultāts.

Līdz ar 11 aizvadītajiem ātrumposmiem pirmajā dienā noslēdzies Latvijas čempionāta ceturtais posms, kurā uzvarējis Valērijs Gorbans (John Cooper Works Mini WRC), otrais ātrākais Latvijas ieskaitē šodien bija igaunis Ranno Bundsens (Mitsubishi Lancer Evo VIII), viņam arī uzvara LRC1 klasē. Ātrākais no latviešu sportistiem šodien bija Emīls Blūms (Mitsubishi Lancer Evo IX) - viņam divpadsmitais rezultāts absolūti un trešais Latvijas čempionāta ieskaitē, kā arī pirmais LRČ2 ieskaites klasē. Diemžēl Blūmam sacīkstes noslēdzās līdz ar pirmās dienas finišu, jo sportists burtiski iekūleņoja rallija finišā un diemžēl sacīkstes rīt turpināt nevarēs.

Reinis Nitišs (Mitsubishi Lancer Evo X) dienu noslēdzis 20. pozīcijā un izcīnīja ceturto vietu LRC2 klasē.

Reinis Nitišs/Andris Mālnieks. Foto: Neiksans Rally Sport

Ātrākie ar priekšpiedziņas automašīnām šodien bija spēcīgie igauņu jaunie sportisti, kamēr Olivers Solbergs pēc šodienas ir ceturtais ātrākais Rally Estonia ieskaitē un ir izcīnījis otro vietu Latvijas čempionāta posmā, zaudējot vien 1,51 sekundi igaunim Rasmusam Ūstlundam.

Diemžēl ļoti daudz izstāšanās šodien piedzīvojuši tieši latviešu sportisti - Jānis Berķis (Ford Fiesta R5) izstājās radiatora problēmu dēļ, Ronaldu Baldiņu (Mitsubishi Lancer Evo VIII) pievīla motors, bet avārijas piedzīvoja Kaspars Kaņeps-Kalniņš (Mitsubishi Lancer Evo VIII) un Guntis Lielkājis (Mitsubishi Lancer Evo IX). Elektrības problēmu dēļ izstāties bija spiesti arī Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis (BMW M3), kuri rīt rallijā atgriezīsies pēc Rally 2 sistēmas.

"Shell Helix Rally Estoia" atlikuši vēl pieci ātrumposmi, kas tiks aizvadīti rīt, 15. jūlijā.

Ar visiem rezultātiem iepazīties var ŠEIT.

Rallija apskats:


Onbords no Jāņa Vorobjova/Ivo Pūķa automašīnas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png