profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rallijs Latvija' debiju piedzīvos unikālais 'Audi Quattro A2'

Mārtiņš Jankovskis 17.10.2016 - 13:41 'Rallijs Latvija' debiju piedzīvos unikālais 'Audi Quattro A2'
Brāļu Velmes Audi. Foto: www.facebook.com/Audi-UR-Quattro-A2

Publicēts Latvijas rallija čempionāta (LRČ) noslēdzošā posma ''Rallijs Latvija'' starta saraksts. Pavisam kopā rallija, rallijsprinta, kā arī vēsturisko auto sacensību ieskaitē (divas ieskaites klases – regularitātes un sporta režīmā) uz starta izies 78 spēkrati. 32 auto startēs ''Historic'' ieskaitē, kur uz starta redzēsim brāļus Ivaru un Andri Velmes, kuri startēs ar savu unikālo ''Audi Quattro A2'' (320 ZS un 580 Nm ar restruktoru). Kā portālam atzina Ivars, tad šim Audi šī būs debija rallijā. Šo mašīnu Ivars iegādājās 2012.gadā, un kopš tā laika auto lēnām tika gatavots rallijam ''Šajā rallijā centīsies braukt skaisti un, kur būs iespējams, arī plati, lai skatītājiem būtu ko atcerēties," smaidot stāsta Ivars.

Tāpat šajā klasē uz starta pēc ilgāka laika izies Ivo Ķilpis (''VAZ 2105''), kā arī ASRT komandas vadītājs Ainārs Igaveņš, kurš brauks ar ''Fiat 124 B''.


Ar šādu auto trasē dosies Kaspars Šimkus. Foto: Toms Paipals Photography

Rallijsprinta ieskaitē par uzvaru un sezonas pēdējiem punktiem kopā cīnīsies 22 ekipāžas. Šo braucēju vidū pēc ilgāka laika būs arī brāļi Kaspars un Armands Šimkus (''Mitsubishi lancer IX''). Tāpat pēc ilgāka pārtraukuma rallijā atgriezīsies Rolands Jaunzems/Aleksandrs Innuss (''Mitsubishi Lancer EVO8''), kā arī pirmās oficiālās grants sacensības šogad aizvadīs Emīls Blūms (''VW Golf ll''). Otrās sacīkstes Latvija šogad aizvadīs Vasīlijs Grjazins, kurš startēs ar ''Subaru STI''.


Jaunzema/Innusa auto tiek gatavots rallijam. Foto: No komandas personīgā arhīva

LRČ ieskaitē ar pirmo numuru trasē dosies Kalle Rovanpera (''Škoda Fabia R5''), kurš ir ļoti tuvu tam, lai savā debijas sezonā ar pilnpiedziņas auto kļūtu par čempionu. Otrais starta numurs šī gada Lietuvas rallija čempionam Jānim Vorobjovam (''Mitsubishi Mirage''), bet trešais – Raimondam Kisielam (''Škoda Fabia R5''). Interesanti būs pavērot, kā rallijā ar ''Škoda Fabia R5'' veiksies Nikolajam Grjazinam, kuram šis būs trešais starts ar šo auto.''


Nikolajs Grjazins. Foto: Sports Racing Technologies

Atgādināsim, ka Latvijas rallija čempionāta noslēdzošā posma Rallijs Latvija maršrutā šogad iekļauti 14 ātrumposmi, kuru norise paredzēta Jūrmalā, Tukumā, kā arī divos sacīkšu kompleksos – Biķernieku trasē un Sporta kompleksā 333. Sportiskā distance 102 km garumā būs īstens izaicinājums pašmāju rallija meistariem, kuriem, atšķirībā no citiem Latvijā notikušajiem rallijiem, 50% no ātrumposmu garuma būs jāveic pa asfalta seguma ceļiem!

Starta saraksts ŠEIT, bet rallija dokumenti atrodami ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png