profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aizraujošās cīņās noskaidroti LRČ medaļnieki, 2WD klasē titulu izrauj A.Neikšāns

Go4speed 20.10.2014 - 13:00 Aizraujošās cīņās noskaidroti LRČ medaļnieki, 2WD klasē titulu izrauj A.Neikšāns
Andis Neikšāns/Aivis Aizsilnieks. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Svētdien ar ralliju Latvija noslēdzās 2014.gada Latvijas rallija čempionāta (LRČ) sezona. Pirms šī posma bija zināms, ka R2 klasē par čempioniem kļuvuši Ralfs Sirmacis un Māris Kulšs, kamēr visās pārējās klasēs vēl nebija zināmi čempioni. Piedāvājam Jums provizorisko LRČ kpovērtējumu pēc rallija Latvija.

N4 klase
Pirms rallija šajā klasē līderis bija Jānis Vorobjovs, kurš par 25 punktiem apsteidza Igoru Bulancevu. Maksimālais punktu skaits, ko šajā posmā varēja izcīnīt, bija 28 punkti, tāpēc pastāvēja iespēja, ka čempiontituls tomēr nonāk krievu sportista rokās. Pēc diviem ātrumposmiem rallija līderis bija Vorobjovs, taču trešajā posmā Vorobjovs ar Andri Mālnieku piedzīvoja iespaidīgu avāriju, kas ekipāžai lika izstāties. Tobrīd par N4 klases līderi kļuva Bulancevs, kurš tādējādi tuvojās LRČ titulam, taču 15.posmā Bulancevs pieļāva kļūdu un izstājās. Līdz ar to, neskatoties uz smago avāriju rallija pirmajā dienā, par 2014.gada LRČ čempioniem N4 klasē kļuva Vorobjovs/Mālnieks. Otrais palika Bulancevs, bet trešais – Aleksejs Mersijanovs. Jāpiebilst, ka šī gada četras ātrākās N4 grupas ekipāžas šajā rallijā finišu nesasniedza.


Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

R5 klase
Intriga bija arī šajā klasē, jo šeit uz uzvaru pretendēja četras ekipāžas. Izcīnot uzvaru rallijā, pie titula R5 klasē tika igaunis Rauls Jēts, kura rīcībā bija pasaules līmeņa tehnika Ford Fiesta R5. Otro vietu nosargāja Martinas Samuitis, bet trešais palika SRT komandas pilots Vasīlijs Grjazins. Pateicoties otrajai vietai rallijā un uzvarai Power Stage posmā, uz ceturto vietu, startējot tikai divos rallijos, pakāpās Mārtiņš Svilis un Ivo Pūķis.


Rauls Jēts. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

R2 klase
Kā jau ziņojām, tad jau pirms šī posma bija skaidrs, ka kārtējo čempiontitulu izcīnījis Sirmcis/Kulšs. Taču uz otro un trešo vietu pretendēja trīs sportisti. Diemžēl pirms rallija noskaidrojās, ka tajā nestartēs Kristaps Feldmanis/Andris Velme, līdz ar to par otro un trešo vietu cīnījās Emīls Blūms/Reinis Vilsons un Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons. Otrajā dienā tehnisku problēmu dēļ izstājās Blūms, kas Lielkājim pavēra lielisku iespēju izraut otro vietu. Un tas arī notika, jo, izcīnot otro vietu rallijā un otro vietu Power Stage posmā, Guntis kopvērtējumā par 0,5 punktiem apsteidza Emīlu.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

2WD klase
Izšķiroši notikumi šajā klasē risinājās tieši rallijā 'Latvija'. Uz uzvaru šajā posmā pretendēja četras ekipāžas. Līderis tobrīd bija Kaspars Kaņeps-Kalniņš/Artūrs Šimins, taču konkurenti bija turpat blakus. Diemžēl Kaspars tehnisku problēmu dēļ no rallija izstājās jau pirmajā dienā. Līdz ar to par titulu cīnījās trīs ekipāžas, no kurām beigās, uzvarot rallijā un Power Stage posmā, pie titula tika Andis Neikšāns/Aivis Aizsilnieks, kurš šosezon aizvadīja divus rallijus (abos izcīnītas uzvaras). Jāatzīmē, ka pirms šī posma Andis kopvērtējumā bija tikai ceturtais. Otrais, zaudējot 2,5 punktus, finišēja Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks, bet trešie LRČ kopvērtējumā palika Edgars Balodis/Inese Akmentiņa, kuri Zigurdam zaudēja tikai 0,5 punktus. Jāpiebilst, ka pēc nulle punktiem Kaspars Kaņeps-Kalniņš kopvērtējumā nokrita uz ceturto vietu.


Andis Neikšāns/Aivis Aizsilnieks. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Junioru ieskaitē pārliecinoši pirmais Sirmacis, bet komandu ieskaitē - LMT Autosporta Akadēmija.

Ar pilnu kopvērtējumu var iepazīties ŠEIT.

N4 klase:
1. Jānis Vorobjovs, Andris Mālnieks 90
2. Igor Bulantsev, Marina Danilova 65
3. Aleksey Mersiyanov, Georgy Troshkin 43
4. Alexander Mikhaylov, Normunds Kokins 37
5. Taras Kravchenko, Yuriy Kuzminov 36
6. Sergey Gerashchenko, Aleksei Kurnosov 34

R5 klase
1. Raul Jeets, Andrus Toom, Kristo Kraag 67
2. Martynas Samuitis, Ramūnas Šaučikovas 54
3. Vasily Gryazin, Dmitry Chumak, Dmitry Lebedik 51.5
4. Mārtiņš Svilis, Ivo Pūķis 40
5. Vytautas Švedas, Žilvinas Sakalauskas 34
6. Stanislav Travnikov, Alexey Bashmakov 34

R2 klase
1. Ralfs Sirmacis, Māris Kulšs 122
2. Guntis Lielkājis, Vilnis Miķelsons 60.5
3. Emīls Blūms, Reinis Vilsons 60
4. Kristaps Feldmanis, Andris Velme 37

5. Daņila Belokoņs, Toms Freibergs 26

2WD klase
1. Andis Neikšāns, Aivis Aizsilnieks 45
2. Zigurds Kalniņš, Renārs Salaks 42.5
3. Edgars Balodis, Inese Akmentiņa 42
4. Kaspars Kaņeps Kalniņš, Artūrs Šimins, Ivars Grošus 39
5. Egidijus Valeisa, Povilas Reisas  33
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png