profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis Abū Dabī RX izcīna 4.vietu, Nitišs pēc avārijas izstājas pusfinālā

Go4speed 06.04.2019 - 18:39 Baumanis Abū Dabī RX izcīna 4.vietu, Nitišs pēc avārijas izstājas pusfinālā
Foto: Tom Banks

Abū Dabī RX 3.kvalifikācijā ātrākais bija Kevins Hansens, kamēr trešo ātrāko laiku uzrādīja Jānis Baumanis. Ātrs bija arī Reinis Nitišs, taču kādā no līkumiem Antons Marklunds iestūma Reini trases norobežojuma riepās, kur Nitišs zaudēja daudz laika. Finišā Nitišam 15.rezultāts.

Tikmēr pamatīgu avāriju 3.kvalifikācijā piedzīvoja Andreas Bakeruds un Timijs Hansens. Brīdī, kad Hansens atgriezās no džokera apļa, viņa sānos spēcīgi ieskrēja Bakeruds, kurš tobrīd brauca pa pamattrasi. Diemžēl pēc šīs avārijas Hansenam sacīkstes beidzās, jo viņa auto tika bojāts drošības karkass.

4.kvalifikācijā vēlreiz ātrākais bija Kevins Hansens, kamēr Jānim ceturtais ātrākais laiks. Diemžēl tehnisku iemeslu dēļ braucienu nepabeidza Reinis Nitišs, kurš līdz tam aizvadīja labu braucienu. Kā vēlāk ziņoja Reiņa komanda, tad "Incidents starp Nitišu un Marklundu arvien tiek izmeklēts. Tāpat arī incidents starp Bakerudu un Hansenu - Reiņa pozīcija kopvērtējumā šobrīd atkarīga no lēmumiem abās šajās lietās."


Pēc četrām kvalifikācijas kārtām pārliecinoši uzvarēja Kevins Hansens, otrais bija Niklass Gronholms, bet ceturtais - Baumanis, kas nozīmēja to, ka mūsu sportists pirmo reizi pusfinālā varēs startēt no pirmās starta rindas. Vēlāk tiesneši pieņēma lēmumu, ka Bakerudam 3.kvalifikācijā pienākas diskvalifikācija, kas Reini ierindoja 13.vietā. Tobrīd viņš bija pirmais rezervists, lai iekļūtu pusfinālā, bet, ņemot vērā, ka Timijs Hansens nevarēja turpināt cīņu, Reinis kā pēdējais iekļuva pusfinālā.

Diemžēl Reinim pusfināls nebija veiksmīgs. Pēc lieliska starta Reinis otrajā līkumā cīnījās par otro trešo vietu, taču Marklunds izspieda mūsu sportistu ārpus trases, kā rezultātā Nitišs uzbrauca uz apmales (kerba) un tika uzsviests gaisā uz Marklunda automašīnas jumta. Tikmēr otrajā pusfinālā lielisks starts padevās Baumanim, kas pirmajā līkumā iebrauca kā pirmais. Ilgu laiku Jānis turējās vadībā, taču pēdējā aplī, dodoties džokerī, viņu apsteidza Niklass Gronholms.

Finālā Jānim padevās labs starts, taču turpinājumā pēc cīņām Jānis atkrita uz sesto vietu. Tikmēr līderis bija Kevins Hansens, kuram cieši sekoja Gronholms. Kādā no trases vietām Gronholms nedaudz uzsita pa Hansena mašīnas aizmuguri, ar ko pietika, lai apdzītu zviedru sportistu. Finišā uzvaru svinēja Gronholms, otrais Hansens, bet trešais - Liams Dorans. Jānim 4.vieta, kas ir viņa augstākais rezultāts Pasaules RX.

Rezultāti:
1. Niclas GRÖNHOLM 04:36.946
2. Kevin HANSEN 04:39.467
3. Liam DORAN 04:40.195
4. Jānis BAUMANIS 04:41.694
5. Krisztián SZABÓ 04:43.117
6. Timo SCHEIDER 05:09.084

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png