profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallijkrosa kauss turpināsies Jēkabpils pusē; līderos Pumpurs, Safonovs un Traubergs

Go4speed 27.07.2016 - 14:27 Latvijas rallijkrosa kauss turpināsies Jēkabpils pusē; līderos Pumpurs, Safonovs un Traubergs
Publicitātes foto

Ik gadu 15 kilometru attālumā no Jēkabpils - Salas novada Biržos - auto trasē “Baroni”, vietējos un novada viesus priecē sacensību seriāla Žiguļu kauss dalībnieki, ar vienām no sezonas spilgtākajām sacensībām. Šī gada 20. augusts nebūs izņēmums, taču šoreiz tās nebūs vien VAZ auto sacensības, bet gan Latvijas rallijkrosa kausa 3. posms.

Kilometru garajā "Baronu" trasē spēkiem mērosies jaunizveidotā rallijkrosa kausa dalībnieki, kuri pirmos divus posmus aizvadīja kopā ar NEZ rallijkrosa čempionāta dalībniekiem '333' trasē un jaunajā Biķernieku rallijkrosa trasē. 

Sacensības notiks trīs ieskaites klasēs: Super1600 klases spēkrati ar 1,6 litru turbomotoriem un priekšējo riteņu piedziņu, Touring 2000 klases spēkrati ar motora tilpumu līdz diviem litriem un vienas ass piedziņu, kā arī RX Lada klase, kas aizstāj agrāko Žiguļu kausa ieskaiti VAZ automašīnām ar motora tilpumu līdz 1,6 litriem.

Šobrīd Super1600 klases vadībā pēc pirmajiem diviem aizvadītajiem posmiem atrodas Reinis Safonovs, no kura tikai divus punktus atpaliek Eliss Dukaļskis. Trešajā vietā ierindojies pirmā posma uzvarētājs Arnis Odiņš. Touring Car klasē visvairāk punktu savācis Artūrs Pumpurs, kuram seko Raimonds Mūrnieks un Viesturs Tilgass. RX Lada klasē ar izcīnītu otro un trešo vietu pirmajos divos posmos vietu atrodas Ivo Traubergs. Četrus punktus atpaliek Matīss Vasilis un vēl vienu punktu - Ivars Joelis. 

"Ir patīkami redzēt, ka rallijkrosa kustība Latvijā attīstās un ir prieks, ka Biržos jau varēsim uzņemt vairākas ieskaites klases un nopietnāku sacīkšu tehniku. Esmu pārliecināts, ka sacensības trasē Baroni atkal pulcēs vairākus tūkstošus skatītāju un, kā vienmēr, mēs noteikti padomāsim par dažiem pārsteigumiem dalībnieku sastāvā," stāsta sacensību rīkotājs Ainars Vasilis.

Sacensību ieejas biļetes iepriekšpārdošanā maksā 5 EUR, bet sacensību dienā to cena būs 7 EUR. Biļetes iespējams iegādāties "Astarte" degvielas uzpildes stacijās Biržos, Jēkabpilī, Līvānos, Aknīstē un Viesītē, kā arī "Ātruma Cilts" kafejnīcā Rīgā.

Ar Latvijas kausa kopvērtējuma rezultātiem pēc pirmajiem diviem posmiem var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png