profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Skolu kartinga kausa finālposmā triumfē Saldus BJC

Go4speed 02.10.2017 - 20:01 Skolu kartinga kausa finālposmā triumfē Saldus BJC
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Smiltenē, sporta kompleksā “Teperis”, aizvadītajā sestdienā, 30.septembrī, norisinājās šīs sezonas LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) Skolu kartingu kausa finālposms. Lielisku sniegumu trasē rādīja Saldus BJC komandas pilots Edgars Pavārs, kurš jau otro posmu pēc kārtas izcīna uzvara starp izglītības iestāžu komandām, portālu Go4speed informē Jana Kralliša.

Saldus Bērnu un jauniešu centra komanda ir šīs sezonas jaunpienācēji, taču visas sezonas garumā komanda progresē. Arī sacensību finālā tās pilots Edgars Pavārs ne vien izcīnīja uzvaru LMT AA Skolu kartinga kausa ieskaitē, bet spēja iegūt trešo vietu arī starp 27 komandām, kas startēja Prokart kartinga kausa 2017 TK Senior klasē. Otro vietu ieguva Artjoms Kozevņikovs no Daugavpils Būvniecības tehnikuma. Šī izglītības iestāde sacensībās piedalās jau ar diviem kartingiem un pasniedzējs piedalās kartingu sacensībās, sev piemērotā klasē, kā arī nākamgad plāno vēl vairāk attīstīt kartingu sportu, tam piesaistot vēl vairāk jauniešus. Henrijs Jaunslavietis no Rīgas Tehniskās koledžas izcīnīja augsto trešo vietu, kas nebija vienkārši, jo finālā sāka braucienu no beigu pozīcijas, kā arī iepriekšējā braucienā iekļuva sadursmē un līdz pat finālbraucienam laboja tehniku.

Pro-Kart seriāla finālposms bija īpašs ar rekordlielu dalībnieku skaitu, vairāk nekā 200. Savukārt sporta kompleksa “Teperis” apsaimniekotājs un attīstītājs Vairis Tralla atzina: “Ir piepildījies 20 gadu sapnis, mums ir atjaunota kartingu trase, tas ir īpašs mirklis novada sporta attīstībā.”

Dainars Dambergs, LMT “Autosporta Akadēmija” vadītājs: ''Aizvadīta mūsu Skolu Kartinga kausa otrā sezona. Izvērtējot sportistu, izglītības iestāžu atdevi un ieguldīto darbu, varu teikt, ka projekts ir izraisījis nelielu lavīnas efektu. Vairākas komandas atzina, ka jauniešu interese tikai pieaug un tie, kas šogad sākuši mācīties kādā no skolām, ļoti vēlas pievienoties komandām, izvēloties mācību iestādi jau zina, ka skola ņem dalību kartingu sacensībās un ir iespēja kļūt par daļu no tās. Lai varētu paplašināt savas komandas, tās domā par papildus finansējuma piesaisti un 80% vēlas arī otru kartingu, lai būtu iespējami savstarpēji treniņi un attīstība.''

Ja skatāmies uz sportiskajiem rezultātiem sezonas garumā, tad stabili, ar 179 punktiem pirmajā vietā ir Daugavpils Būvniecības tehnikums, otrajā vietā Priekuļu tehnikuma komanda ar 159 punktiem, un tikai par 10 punktiem mazāk ir Saldus BJC komandai – 149 punkti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png