profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nikolajs Grjazins: Esmu vairāk sācis strādāt taktiski

Go4speed 19.09.2018 - 11:30 Nikolajs Grjazins: Esmu vairāk sācis strādāt taktiski
Rally Elektrrenai. Foto: Alfonsas Rakauskas

Eiropas rallija čempionātā viens no ātrākajiem pilotiem ir Nikolajs Grjazins, kurš šosezon demonstrē lielisku stabilitāti un uzrāda augstvērtīgus rezultātus. Pirms Polijas ERČ posma Grjazins startēja Rally Elektrėnai sacensībās Lietuvā, kur sportists izcīnīja pārliecinošu uzvaru, lai arī sākotnēji viņam bija sīva cīņa ar Vaidotas Žalas un Andra Mālnieka ekipāžu. Pirms gaidāmā rallija Polijā portāls Go4speed uz sarunu aicināja Nikolaju Grjazinu.

Nikolaj, skatoties tavu video Lietuvas rallijā, tavs ātrums izskatījās iespaidīgs. Tas bija maksimums vai varēji vēl ātrāk?
Uzdevums bija cīnīties par uzvaru, tāpēc braucu ātri. Vietām tas izdevās, bet vietām varēju braukt vēl ātrāk. Ideāli nebija, bet jautri gan.

Tev patīk ātri ceļi vai lēnāki un tehniskāki?
Man vairāk patīk ātrie ceļi, kur daudzos ātros līkumos var braukt ātri. Taču arī tehniskie ceļi ir jāmīl, jo tie ir sarežģītāki.

Beigās izcīnīji pārliecinošu uzvaru, taču ilgu laiku tev bija sīva cīņa ar Žalas ekipāžu. Zinot viņa mazo pieredzi ar R5 auto, vai neesi pārsteigts par viņa ātrumu?
Biju pārsteigts par viņa ātrumu. Domāju, ka viņa pieredze ar Mitsubishi Lancer Evo IX viņam iedeva labu pārliecību braukšanai ar R5. Baltijas ceļos viņš tiešām ir ļoti ātrs. Būtu interesanti apskatīt, ko viņš spētu sarežģītākos un tehniskākos ceļos.


Foto: foto Modlic

Šosezon esi piedalījies daudzos rallijos. Aplūkojot rezultātus, jāsecina, ka daudzos spēj kāpt uz goda pjedestāla, kā arī izstāšanos tev ir ļoti maz. Esi kļuvis pieredzējušāks, uzmanīgāks?
Domāju, ka esmu vairāk sācis strādāt taktiski. Kur varu, tur riskēju, kur nevajag to darīt, tur braucu uzmanīgāk. Cenšos strādāt uz rezultātu.

Nākamie divi ERC ralliji Polijā un Liepājā, kurus zini ļoti labi. Kāds ir plāns gaidāmajos posmos?
Centīšos uzbrukt, taču mans akcents tiks likts uz ERC Junior U28. Tāpēc vietām, iespējams, braukšu piesardzīgāk. Ticu, ka šajos ceļos varu braukt ātri. Man FIA ERC Junior U28 klasē sagaida liela cīņa ar Fabianu Kreimu un Krisu Ingramu, tāpēc man viņi ir jāpārspēj, taču tas nebūs viegli.

Sezona lēnām tuvojas uz beigām. Kādi ir plāni sezonas atlikušajai daļai?
Sezonas beigās plānojam nobraukt Rally Du Var. Pēc tam līdz ziemai paņemsim pauzi, kur tajā laikā fiziski gatavošu ķermeni nākamajai sezonai un strādāšu pie stenogrammas.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png