profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis/Šimins Liepājas ERČ rallijā debitēs ar 'Škoda Fabia R5'

Mārtiņš Jankovskis 20.12.2015 - 19:11 Sirmacis/Šimins Liepājas ERČ rallijā debitēs ar 'Škoda Fabia R5'
Foto: No sportistu personīgā arhīva

Pēc veiksmīgās 2015.gada rallija sezonas, kurā Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins kļuva par ERČ Junioru vicečempioniem, kā arī LRC3 klases čempioniem, daudziem aktuāls kļuva jautājums, ko ekipāža darīs tālāk un vai tā spers soli uz priekšu, lai varētu startēt kopā ar Eiropas ātrākajiem braucējiem. Pa šo laiku klīda daudz un dažādas runas saistībā par Sirmača/Šimina plāniem, līdz Artūrs šo rindu autoram oficiāli paziņoja ekipāžas nākamās sezonas plānus.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

''Gan mēs ar Ralfu, gan mūsu tēti šobrīd vēl smagi strādā pie tā, lai kopā sastādītu nākamā gada budžetu, kas ļautu startēt pēc iespējas vairākos Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmos. Mums vēl priekšā ir vairākas sarunas un tikšanās ar potenciālajiem atbalstītājiem. Primārais mērķis ir startēt Liepājas ERČ un četros ''Gravel Master'' posmos. Šobrīd varu apliecināt, ka ''Rally Liepāja'' mēs startēsim ar ''Škoda Fabia R5'', kas būs mūsu debija ERČ čempionātā pilnpiedziņas klasē. Pēc tam ir paredzēts starts pirmajā ''Gravel Masters'' posmā, kas notiks Grieķijā. Ņemot vērā, ka šis rallijs iekrīt manā dzimšanas dienā, noteikti centīsimies šajā posmā ar Ralfu sarūpēt man skaistu dāvanu (smaida). Plānojam startēt arī otrajā un trešajā ''Gravel Master'' ERČ posmā. Azoru ERČ rallijs ir mūsu plānos, kur, ņemot vērā šogad gūto pieredzi, mērķis būs cīņa par augstākajām pozīcijām. Protams, paralēli aizvadīsim daudz testus, lai labāk sagatavotos rallijiem,'' sarunā ar portālu Go4speed apliecināja SRT komandas stūrmanis Artūrs Šimins.


Foto: Sports Racing Technologies

''Jā, mēs varētu atkal aizvadīt pilnu sezonu ERČ Junioru ieskaitē, kam mums budžets pietiktu, taču mēs gribam iet tālāk un braukt ar R5 klases auto. Paralēli startiem ar R5 auto centīsimies ar ''Peugeot 208 R2'' startēt asfalta sacīkstēs, lai gūtu pieredzi,'' nākotnes plānus ieskicē Artūrs.

Uz jautājumu, vai ekipāža pirms Liepājas ERČ posma startēs arī Alūksnes vai Sarmas rallijā, Šimins zināja teikt, ka ''Par Alūksni un Sarmu vēl īsti nezinu, ar ko brauksim un vai vispār brauksim. Varbūt izlaidīsim šos rallijus, lai tā vietā aizvadītu vairāku dienu testus, kas mums ļautu labāk sagatavoties debijai ar R5 auto.''

Artūrs apstiprināja, ka nākamās sezonas budžets būs apmēram 30% lielāks, salīdzinot ar šī gada budžetu. ''Nobraucot šo Liepājas ERČ ralliju un četrus ''Gravel Master'' posmus, mūsu izdevumi būs par 20 - 30% lielāki nekā šogad, braucot pilnu ERČ Junioru čempionāta sezonu,'' nobeidz Artūrs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png