profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drift Allstars Abū Dabī posmā aizdegas auto, Eglīte tehnikas dēļ izstājas (FOTO)

Go4speed 11.04.2016 - 20:46 Drift Allstars Abū Dabī posmā aizdegas auto, Eglīte tehnikas dēļ izstājas (FOTO)
Ahmeda Alamri auto TOP 16 tandēmā aizdegās dzinējs. Foto: carculture.ae

Ar pagājušo nedēļu var teikt, ka oficiāli visā pasaulē tika atklāta 2016. gada drifta sezona, jo bez Formula Drift savu pirmo posmu aizvadīja Drift Allstars. Seriāls, kā posmi līdz šim notikuši Eiropā, ir pamatīgi paplašinājis savu darbību, pirmās sezonas sacensības aizvadot Abū Dabī, Apvienotajos Arābu Emirātos.

Slavenajā Yas Marina F1 trasē pulcējās labākie Tuvo Austrumu reģiona drifteri, kuriem pretī stājās sešas Eiropas zvaigznes - pagājušā gada vicečempions Jānis Eglīte, lietuvietis Andrius Vasiļiauskas, īrs Naidžels Kolfers (Nigel Colfer), norvēģis Fredriks Oksnevads, brits Stīvs Biadžioni (Steve Biagioni) un zviedrs Deniss Hagbloms.


Jāņa Eglītes auto Yas Marina trases boksos. Foto no sportista arhīva.

Lai arī dalībnieku saraksts aptvēra vairāk nekā 30 braucējus, līdz kvalifikācijai tika vien ap 20 pilotiem. Daudzus no tiem piemeklēja dažādas tehniskas likstas, un starp šiem sportistiem šoreiz diemžēl arī bija Eglīte. Latviešu braucējs, kura spēkrats Abū Dabī ieceļoja vien treniņa dienas rītā, jau pirmajā braucienā atklāja problēmas ar auto elektrību, kuras steidzami tika risinātas.

„It kā sarunājām daļas, kas vajadzīgas, bet šeit ir ļoti grūti kaut ko dabūt laikā. Kad atveda, tad viss bija savādāks un pa vidu vēl citas problēmas...," tā nepiedalīšanos sacensībās skaidro Jānis Eglīte. Tā kā Drift Allstars šosezon ir divas ieskaites - starptautiskā un Eiropas - tad šajā posmā neiegūtie punkti gan neatstās ietekmi uz Eiropas titula cīņu.


Ahmads Dahams sekojot Naidželam Kolferam. Foto: carculture.ae

Atlikušie pieci eiropieši cīnījās godam, kvalifikācijā ieņemot trīs pirmā piecinieka vietas. Pirmais Biadžioni, otrais Vasiļiauskas, bet Kolferam ceturtais rezultāts. Labākas Tuvo Austrumu pilots ar trešo vietu Ali Maksīds (Ali Makhseed) no Kuveitas.

TOP 16 finālbraucieni iesākās ar dramatiskiem notikumiem, jo aktuālā Apvienoto Arābu Emirātu čempiona Ahmeda Alamri Toyota GT86 aizdegās dzinējs, kas liedza viņam turpināt cīņu par augstākajām vietām. Neraugoties uz vietējo braucēju pieredzi šajā trasē, eiropiešu piloti demonstrēja sev ierasti labo sniegumu un aizņēma trīs no četrām pusfināla vietām.


Fredriks Oksnevads sekojot Stīvam Biadžioni. Foto: Drift Allstars

Pirmā pusfināla pāra uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pārbrauciens, kurā nedaudz labāks par Oksnevadu izrādījās Biadžioni. Arī otrajā pusfinālā starp Kolferu un Jordānijas zvaigzni Ahmadu Dahamu tiesneši talkā ņēma pārbraucienus. Labāks šajā duelī Dahams, kuram gan finālu nācās aizvadīt vien ar pieciem (no sešiem) strādājošiem cilindriem. Šī tehniskā problēma, protams, deva milzīgu priekšrocību Biadžioni, kuru viņš arī izmantoja, izcīnot uzvaru Drift Allstars pirmajā posmā.

Nākamais Drift Allstars posms, kas atklās šī seriāla Eiropas sezonu, 1.-2. maijā norisināsies Lidenhilas trasē, Lielbritānijā.

Drift Allstars pirmā posma uzvarētāji:
1. Steve Biagioni (GBR), Nissan 200SX (S13)
2. Ahmad Daham (JOR), Nissan 200SX (S14)
3. Nigel Colfer (IRL), Nissan 200SX (S13)
4. Fredrik Oksnevad (NOR), Toyota Soarer
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png