profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglīte Drift Allstars posmā piedzīvo iespaidīgu avāriju (FOTO)

Artūrs Virbulis 01.07.2014 - 18:06 Eglīte Drift Allstars posmā piedzīvo iespaidīgu avāriju (FOTO)
Eglītes auto pēc avārijas. Foto: Drift Allstars

Aizvadītajā nedēļas nogalē Čehijā norisinājās Eiropas spēcīgākā drifta seriāla Drift Allstars otrais posms. Uz starta šoreiz gan stājās tikai viens latviešu pilots, pagājušā gada Drift Allstars vicečempions Jānis Eglīte. Veiksme gan šoreiz nebija ar viņu, jo vēl pirms kvalifikācijas tika piedzīvota pamatīga avārija un izstāšanās no tālākās sacensību gaitas.

Pirmajā Drift Allstars posmā Londonā, Lielbritānijā, latviešu braucējs izcīnīja otro vietu, tomēr finālā viņš nestartēja, jo pusfināla braucienā tika piedzīvots dzinēja defekts. Starplaikā starp pirmo un otro posmu tas tika novērsts, tomēr ar to piedzīvojumi, gatavojoties otrajām gada sacensībām, nebeidzās.


Eglīte Drift Allstars pirmajā posmā. Foto: lac.foto

„Dzinēju visu paspējām, nesaregulējām gan no jauna, bet viss bija droši. Riepas gan atnāca tikai pēdējā naktī un izbraucām tikai ceturtdienas rītā, nevis ātrāk kā bija plānots. Vēl arī aizmirsām sporta auto dokumentus un tos Bauskā divas stundas gaidījām, kā arī Kauņā stundu gaidījām vēl cilvēku," tā par pirms sacensību piedzīvojumiem Jānis Eglīte.

Jāatzīmē, ka ceturtdienā Čehijā bija brīvie treniņi, tomēr Eglīte ar komandu praktiski negulējuši trasē ieradās vien septiņos no rīta piektdienā. Sākotnēji dalībnieku sarakstā bija arī redzami Ingus Jēkabsons un Elvijs Ķezis, tomēr pirmais uz Drift Allstars posmu nedevās gaidāmo kāzu dēļ, savukārt Ķezis vēl turpina strādāt pie sava jaunā auto pēdējām nepilnībām.


Jānis Eglīte. Foto: lac.foto

Tālāko piektdienas gaitu Eglīte komentē sekojoši: „Pēc dalībnieku sapulces uzreiz sākās treniņi, bet otrajā braucienā ātrumkārbai pazuda ceturtais ātrums, līdz ar to neizbraucu nevienu pilnu braucienu." Līdz kvalifikācijai šis defekts tika novērts un pirms tās, ņemot vērā, ka Eglīte līdz tam nebija aizvadījis pilnīgi nevienu braucienu, latviešu pilotam tika iedoti divi iesildīšanās mēģinājumi.

Otrajā mēģinājumā sekoja avārija, kas nozīmēja izstāšanos no Drift Allstars otrā posma. „Par ātru paņēmu pirmo līkumu, izslīdēju no trases gumijās un tad jau nāca virsū siena un neko vairs nevarēju izdarīt," spēcīgo avāriju skaidro pagājušā gada vicečempions.


Harolds Valdma pret Dmitriju Iļjuku. Foto: Drift Allstars

Lai arī pēc sadursmes ar sienu bija bojāta labās puses priekšējā „Wisefab" balstiekārta, priekšējais labais amortizators, divi vieglmetāla diski un virsbūves plastmasas detaļas, automašīna tuvāko dienu laikā jau solās būt gatava. „Budžets ar visu šo (red.piez. dzinēja defektu, ātrumkārbas defektu, avāriju u.tml.) jau ir iztērēts, pārtērēts, bet, ja ar auto viss būs ok, tad varbūt pat uz Kačerginu aizbrauksim auto patestēt," iespējamo dalību šīs nedēļas Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posmā komentē Eglīte.


Drift Allstars otrā posma uzvarētājs Dāvids Karkosiks. Foto: Drift Allstars

Uzvaru Drift Allstars otrajā posmā Čehijā izcīnīja poļu braucējs un pagājušā gada bronzas medaļas ieguvējs Dāvids Karkosiks, kurš finālā pieveica īru, 2011. gada Drift Allstars čempions Džeimsu Dīnu. Cīņā par trešo vietu polis Mareks Vartalovičs pārspēja igauni Haroldu Valdma, kurš aizvadīja labas sacīkstes un uzveica tādus pilotus kā ukraini Dmitriju Iļjuku (2012. gada EEDC čempions) un šī gada Drift Allstars pirmā posma uzvarētāju Pjotru Viečeku.

Drift Allstars otrā posma rezultāti:
1. Dāvids Karkosiks, Polija, Nissan 200SX (S15)
2. Džeimss Dīns, Īrija, Nissan 200SX (S14)
3. Mareks Vartalovičs, Polija, BMW 3. sērija (E21)
4. Harolds Valdma, Igaunija, BMW 3. sērija (E46)

Drift Allstars kopvērtējums pēc diviem posmiem:
1. Dāvids Karkosiks, Polija, Nissan 200SX (S15), 178 punkti
2. Pjotrs Viečeks, Polija, Nissan 200SX (S14), 172 punkti
3. Džeimss Dīns, Īrija, Nissan 200SX (S14), 162 punkti
...
9. Jānis Eglīte, Latvija, BMW 3. sērija (E46), 98 punkti
...
12. Ingus Jēkabsons, Latvija, BMW 5. sērija (E34), 74 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png