profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dragreisa čempionam ambiciozi plāni 2012. gada sezonai

Artūrs Virbulis 30.01.2012 - 14:35 Dragreisa čempionam ambiciozi plāni 2012. gada sezonai
Foto no personīgā arhīva.

Aizvadītajā gadā viena no spilgtākajām dragreisa personībām Ilmārs Zausajevs bija pagājis malā no autosporta, un trasē biežāk bija manāms kā skatītājs, ne braucējs. Tomēr tagad pagājušā gada runas par karjeras beigšanu ir atliktas, jo Ilmārs ar pilnu klapi plāno atgriezties dragreisā un parādīt kas ir kas.

„Go4speed" Ilmāru satika LAF Šosejas komisijas apbalvošanas pasākumā, kurā viņš saņēma atzinības rakstu par 2011. gada sezonas ātrāko laiku 201 metru distancē. Labā noskaņojumā un ar smaidu sejā 2010. gada Latvijas dragreisa čempions mums atklāja savus nākamās sezonas plānus. „Dzīve iet uz augšu, daudz kas ir sakārtojies, ir labi un būs vēl labāk. Esmu atkal atradis motivāciju arī attiecībā uz dragreisu, līdz ar to šogad dragreisā atgriežos ar pilnu klapi," sarunu iesāk Ilmārs Zausajevs.

„Braukšu Latvijas čempionātā, un būtu patīkami to atkal iegūt, tāpat domāju braukt arī Igaunijas čempionātu. Uzsvars gan tiks likts uz komercgonkām, kuras šogad plānotas vismaz divas. Krievijas un Ukrainas organizatori mani vēlas redzēt pie sevis, un ir uzaicinājuši uz pasākumiem, kuriem apmaksās ceļus, viesnīcas un visu pārējo. Ja kāds šāds pasākums sakritīs ar Latvijas vai Igaunijas posmu, tad noteikti izvēlēšos komercgonku," par šīs sezonas prioritātēm stāsta Ilmārs.


Ilmārs Zausajevs ar savu „Carbon Destroyer". Foto: Pilti.mrcul.org

Ukrainā notiekošās sacīkstes būs liela mēroga pasākums ar apjomīgu balvu fondu. Uz tām tiks aicināti labākie un ātrākie Krievijas, Polijas, Igaunijas, Somijas un citu valstu piloti. „Visi aicinātie auto 402 metrus brauc 8,8-9,1 sekundēs. Noguļot startu tu jau esi zaudējis," bilst ILMS, kā viņu dēvē dragreisa aprindās.

Sezonas mērķis esot tāds pats kā aizvadītajā gadā - nobraukt 402 metrus zem 9,0 sekundēm. „Otrais ir pierādīt un apliecināt, ka esmu ātrākais Latvijā, Protams, ka 402 metru distancē, jo tā ir īstā dragreisa distance,"  tā par saviem ambiciozajiem mērķiem Ilmārs. Darbs pie automašīnas notiek, un uz šo sezonu jauda solās būt tāda pati kā šobrīd (1000+ zirgspēki), tiks pilnveidotas vienīgi jaudas līknes.

Būtiski uzlabojumi saistās ar svaru, kurus smejot Ilmārs skaidro sekojoši: „Ja iepriekš auto sēdināju uz diētas, tad tagad pats esmu uz diētas un arī auto vēl tiks noņemti liekie kilogrami." Sarunas noslēgumā dragreisa čempions smīnot nosaka, ka „nākamgad no manis sagaidāmi vēl vairāki pārsteigumi, tomēr, lai tie pagaidām paliek vēl noslēpums".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png