profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Meitenes Latvijas dragreisā. I daļa

Artūrs Virbulis 14.11.2011 - 12:44 Meitenes Latvijas dragreisā. I daļa
Foto: Ilze Frīdrihsone

Šogad dragreisā bija vērojama pozitīva tendence - gada griezumā uz starta Latvijas dragreisa čempionātā/kausā stājās sešas meitenes. Četras no tām pārstāv „Fuel Girls Dragrace Team" komandu, kas veiksmīgi cīnījās un komandu kopvērtējumā ierindojās pirmajā trijniekā. Ar šīm meitenēm - Annu Priedi, Evitu Taupmani, Eviju Gaspari un Zitu Īli - arī tikāmies, lai noskaidrotu, kā viņas pievērsušās dragreisam, kā šogad veicās un meiteņu nākotnes plānus.

Pirmajā daļā sarunājamies ar Annu Priedi un Evitu Taupmani.

Anna Priede, kuru var uzskatīt par komandas kuratori, dragreisā piedalās jau sešus gadus, un interese par šo sporta veidu radās vēl laikā, kad bija nelegālo dragreisu uzplaukums. „Trāpīju tādā kompānijā, labākās draudzenes draugs ar to bija aizrāvies, līdz ar to mani tas viss arī paķēra," tā Anna par pirmo saskarsmi ar dragreisu.


Anna Priede pie sava sacensību Audi RS6. Foto no personīgā arhīva.

2010. gadā Anna Priede ar Honda Prelude izcīnīja pirmo vietu Street klasē, tomēr šogad viņa nolēma startēt Street AWD klasē ar ievērojami jaudīgāko Audi RS6. Un dragreisa „veterānei" veicās ļoti labi, jo uzvaras tika izcīnītas trijos no četriem notikušajiem posmiem un attiecīgi arī pirmā vieta kopvērtējumā. „Esmu vairāk nekā apmierināta. Protams, bija mērķis uzvarēt, tomēr reālais mērķis saistījās ar vismaz vienu pirmo vietu," savu pārsteigumu par veiksmīgo sezonu neslēpj Anna.

Nākamgad Anna Priede vēlas piedalīties folkreisa sacensībās, iemācīties trajektorijas un braukšanu pa asfaltu un grunti. Tomēr Anna sola, ka dragreiss netikšot pamests novārtā.

Evita Taupmane ar dragreisu iepazinās vien pagājušajā gadā, tomēr kā viņa pati atzīst, tad mīlestība uz ātru braukšanu esot jau ilgi. Par pagriezienu Evitas virzībā uz autosportu kļuva BMW 330i iegāde, jo līdz ar jaudīgā auto iegādi nāca klāt arī sodi par ātrumu un pat tiesību atņemšana. „Sapratu, ka uz ielām nevar trakot un sāku domāt, ko darīt," tā par savu mācību Evita.


Evita Taupmane. Foto no personīgā arhīva.

Caur „FFR" kluba meitenēm BMW vadītāja uzzināja par to, ka „Forsāža" organizē dragreisu un neko par to nezinot arī pieteicās un aizbrauca. „Pie tehniskās pārbaudes iepazinos ar Kristu Eriņu, kas jau bija piedalījusies dragreisā. Viņa man īsumā pastāstīja kas un kā. Lai arī nesapratu handikapa klases principus, piedalījos tieši tajā klasē. Kaut kā labi sanāca un ieguvu pat otro vietu," tā savu pirmo pieredzi raksturo Evita.

„Pazuda handikapa klase, sapratu, ka citās klasēs man izredžu nav, bet Anna iedrošināja un izdomāju piedalīties," par gada sākumu stāsta sudrabainā BMW īpašniece. Un rezultāta nelika vilties - pirmajā posmā Evita ieguva piekto vietu, kas viņai pašai bija liels pārsteigums.


Evitas Taupmanes BMW 330i. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Tā kā dragreiss Evitai ir kā izklaides pasākums, tad nekādu lielo mērķu šajā sporta veidā viņai nav, līdz ar to nekas vairāk par Street klasi plānā nav. „Lielāks mērķis ir pamēģināt spēkus driftā. Tāpat turpināšu savu aizraušanos ar motosportu. Esmu piedalījusies un plānoju arī nākamgad piedalīties amatieru sacensībās," par savām motoru sporta prioritātēm izsakās Evita.

Nākamajā daļā Evija Gaspare un Zita Īle, kā arī ieteikumi meitenēm, kas vēlētos sākt, bet nav saņēmušās.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png