profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas autošosejas čempionāta posmā pamatīgs lietus un asas kontaktu cīņas

Artūrs Virbulis 19.06.2013 - 14:41 Latvijas autošosejas čempionāta posmā pamatīgs lietus un asas kontaktu cīņas
Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Pagājušajā nedēļas nogalē Pērnavā, Igaunijā, norisinājās Latvijas un Baltijas autošosejas čempionātu trešais posms. Audruring trasē uz starta stājās gan ierastie Baltic Open, Kumho Challenge un Nacionālā klase, gan arī viesi no Zviedrijas - Formula Renault 1.6 NEZ seriāls. Sacensības izvērtās visai aizraujošas, jo pirmajā dienā sportistiem nācās cīnīties ar pamatīgu lietu, bet otrajā dienā visi centās atgūt lietū zaudēto.

Pirmās dienas braucieni izvērtās par izdzīvošanas sacensībām, jo norisinājās pa slapju trasi un lietu, tādējādi apgrūtinot gan noturēšanos uz trases, gan braucēju redzamību. Katrā klasē atradās pa pilotam, kurš slikto laika apstākļu dēļ izslīdēja no trases. Tā ātrākajā Baltic Open ieskaitē savu stabilo pirmo vietu zaudēja igaunis Toonu Sommer, savukārt Kumho Challenge favorīts lietuvietis Mantas Neverdauskas pamatīgi izlidoja no trases, kas beidzās ar salauztu dzinēju.


Didzis Pope sacensībās startēja ar Raimonda Cabuļa BMW. Foto no personīgā arhīva

Arī nākamajā dienā, kad ārā spīdēja saule un no lietus vairs nebija ne miņas, Sommeram turpināja neveikties. Atrodoties stabilā vadībā viņa BMW M3 GTR divus apļus pirms beigām pārtrūka ģeneratora siksna. Līdz ar to uzvara posmā lietuvietim Martinam Griškam ar Lotus 116, bet vienīgajam šīs klases Latvijas pārstāvim Artjomam Kočlamazašvili pirmajā braucienā pārsistas riepas dēļ 13. pozīcija, bet otrajā braucienā spēcīga otrā vieta.

Kumho Challenge otrā posma uzvarētājs Nikolajs Žuravļovs arī trešajā posmā palika bez sava galvenā konkurenta Neverdauska, tādējādi viņam abos braucienos stabilas uzvaras. Otrais posmā Pēters Pēks, bet labākais latvietis bija Valters Šulcs, kurš 11 braucēju konkurencē pirmajā braucienā palika astotais, bet otrajā braucienā izcīnīja sesto vietu. Jāatzīmē, ka debiju šajā klasē svinēja 2010. gada Nacionālās klases čempions Kristaps Mietulis.


Jāņa Vanka auto pēc otrā brauciena. Foto no personīgā arhīva

Nacionālās klases pirmajā braucienā dominēja priekšpiedziņas auto, kas uz slapjā seguma jutās kā zivis ūdenī. Kā pirmais finišā iebrauca Lauris Vīgants, kam nepilnas sekundes atstatumā sekoja Jānis Vanks. Trešās vietas ieguvējs Uldis Timaks finišā ieradās teju minūti vēlāk, aiz sevis atstājot Vladimiru Ašu, Ansi Frīdbergu un Viktoru Vasiļjevu. Uz starta stājās arī Didzis Pope, tomēr viņš aizsvīdušo stiklu un attiecīgi sliktās redzamības dēļ nolēma neriskēt un ceturtajā aplī iebrauca boksos.

Otrais brauciens pa sausu izvērtās daudz aizraujošāks, jo visa brauciena laikā notika cīņas un neskaitāmas apdzīšanas. Savu cīņas grupu bija izveidojuši Timaks un Pope, kas sacensību laikā apdzina gan viens otru, gan arī paspēja pacīnīties ar Ašu, Vasiļjevu un Vanku. Neiztika arī bez kontakta cīņām, kas noveda gan pie izslīdēšanām no trases, gan sabuktētiem auto. Neskarts no tā visa palika Vīgants, kurš svinēja pārliecinošu gan otrajā braucienā, gan arī posmā kopumā. Otro vietu izcīnīja Timaks, bet kā trešais finišēja Vanks.

Nākamais Latvijas autošosejas čempionāta posms 27. jūlijā risināsies atkal tepat pie mums Rīgā, Biķernieku trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png