profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autošosejas čempionātam otrais posms bīstamajā Kačerginas trasē

Artūrs Virbulis 31.05.2012 - 20:00 Autošosejas čempionātam otrais posms bīstamajā Kačerginas trasē
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē slavenajā Kačerginas trasē Lietuvā risināsies Latvijas, Igaunijas un Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms. Uz Lietuvu dosies visas šogad šajos čempionātos sastopamās klases, t.i. Baltic Open, Kumho Challenge (Super 1600), Nacionālā klase un „BMW 325" kauss.

Sacensību formāts šoreiz kompakts, jo visu klašu braucieni tiks aizvadīti sestdienā, 2. jūnijā. Kačerginas trase slavena ar savu kalnaino reljefu, ātrajiem līkumiem un neskaitāmajām bīstamajām vietām, kurās allaž katru gadu notiek lielāki vai mazāki negadījumi, tādēļ autošosejas pilotiem pret šo trasi laika gaitā izveidojies zināms respekts.

Ne pārāk iepriecinošs ir plānotais dalībnieku skaits, kas visdrīzāk nepārsniegs 30 automašīnu robežu. Nacionālajā klasē savu dalību apstiprinājuši četri dalībnieki, Kumho Challenge plāno startēt astoņi piloti, to starpā divi jauni igauņu dalībnieki, Baltic Open ieskaitē braucēju skaits nepārsniegs piecus, savukārt ierasti kuplajā igauņu „BMW 325" kausā uz starta solās stāties vien desmit automašīnas.


Priekšplānā Vanks, aiz viņa Putniņš, Vasiļjevs un Raits. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Lai arī braucēju maz, tas nekādā ziņā nenozīmē, ka starp tiem nenotiks cīņas. Nacionālajā klasē pirmajā posmā nepārspēts līderis bija Igors Zubkovs („BMW 320i"), tomēr Kačerginā viņam uz papēžiem centīsies mīt Jānis Vanks, kurš pirmo posmu noslēdza kā otrais. Savukārt Kumho Challenge ieskaitē par neapstrīdamu favorītu var dēvēt lietuvieti Mantas Neverdauskas, kurš savā mājas trasē Kačerginā centīsies uzrādīt pārliecinošu sniegumu.

Tā kā katrai klasei paredzēti divi braucieni, tad sacensības, kā ierasts, risināsies visas dienas garumā. Līdz ar to tiem latviešu autosporta līdzjutējiem, kas sestdien atradīsies Kauņas apkārtnē, noteikti iesakām aizdoties līdz Kačerginas trasei, lai klātienē atbalstītu pašmāju autošosejas sportistus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png