profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Smiltenē sīvās cīņās noskaidroti jaunie Latvijas čempioni autokrosā

Go4speed 28.08.2017 - 13:05 Smiltenē sīvās cīņās noskaidroti jaunie Latvijas čempioni autokrosā
Foto: Olafs Ezertēvs

Svētdien Smiltenē, Tepera trasē, tika aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais, sestais posms. Pirms šī posma bija zināms tikai viens no sešiem čempioniem, tāpēc cīņas, kā ik katru posmu, bija ļoti sīvas.

Kā ziņo autocross.lv. tad 1600 klasē kvalifikācijā veiksmīgākais bija Kaspars Silenieks, kurš gan pirmajā kvalifikācijas kārtā uzmeta iespaidīgu kūleni. Diemžēl tehnisku problēmu dēļ pirmo kvalifikācijas kārtu nepabeidza Rihards Dainis, kurš arī atlikušajos braucienos uz starta neizgāja. Otrais kvalifikācijā bija Andis Kļava, bet trešais – Andis Ūtēns.

2000 Super klasē ātrākais bija Jānis Spīķis, aiz sevis atstājot Ediju Ošu un Juri Smilgu. Diemžēl neveiksmīga kvalifikācija Rūdolfam Bogenam, kurš cīnījās ar tehniskām problēmām. Piektais savās debijas sacīkstēs kvalifikācijā bija Mareks Dainis. Open 2500 klasē, pārliecinoši uzvarot visos trijos kvalifikācijas braucienos, pirmais bija Ints Jeršovs, aiz sevis atstājot Jāni Kozlovski un Lauri Unāmu.


Foto: Olafs Ezertēvs

B600 klasē kvalifikācijā uzvarēja Jānis Geisters, Vaz Klasika ieskaitē pirmais Andris Krieviņš, Mini klasē pirmais Linards Jasons, Open 4500 trīs braucēju summā ātrākais Jānis Veģeris, B6000 ātrākais bija igaunis Tanels Kihulane, bet D12 un D13 klasē pirmie attiecīgi Marko Tīnas un Erko Sibuls.

Finālā Mini bagiju klasē aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Jasons, apdzenot Matu Zavarski. Daugirdas Dungveckis finišēja trešais, lai arī uz brīdi bija ticis garām Zavarskim cīņā par otro vietu. Līdz ar to par Latvijas čempionu tika kronēts Zavarskis. Vicečempions Dungveckis, bet bronza – Jasonam.

Open 4500 startā pa priekšu brauca Veģeris, taču brauciena vidū viņa auto piedzīvoja tehniskas problēmas. Par spīti pārsistai priekšējai riepai, uzvaru finālā guva Egidijus Kirdeiķis, bet Pauļus Šnukas palika otrais. Veģeris tika līdz finišam trešajā vietā, uzvarētājam zaudējot 42 sekundes.

B600 klasē finālā no starta vadībā aizbrauca Jānis Geisters, kuram sekoja Gatis Geisters un Edgars Zīverts. Taču drīz vien Zīvertu apdzina Baumanis, nonākot bronzas medaļas robežās. Taču pēdējā aplī Baumanis izstājās, atdodot pjedestāla pozīciju Kasparam Meņģelim, kurš arī tika pie bronzas. Posmā dubultuzvaru svinēja Jānis un Gatis Geisteri, kuri arī kopvērtējumā sadalīja pirmās divas vietas - Gatis čempions, Jānis – vicečempions.

Vaz Klasika klasē no starta pārsteigumu Andrim Krieviņam sarūpēja Kalvis Tēts, aizbraucot pirmais. Krieviņš visa fināla garumā meklēja ceļu apdzīt Kalvi, taču Tēts neatstāja brīvu vietu ne iekšmalās, ne ārmalās. Finišā Tēts izcīnīja uzvaru, kas vainagojās ar čempiontitulu. Krieviņš otrais, kas viņam deva vicečempiona titulu. Trešo vietu pēc smagas sezonas sasniedza Ķēniņš.


Foto: Olafs Ezertēvs

Open 2500 klasē dramatiskā cīņā Jeršovs sasniedza titulu. Uzvarējis startā, Ints kontrolēja braucienu, līdz brīdim, kad plīsa viņa mašīnas riepa. Pēdējos divos apļos Kozlovskis darīja visu iespējamo, lai uzvarētu un kļūtu par čempionu. Pāris reizes Jānis pat bija priekšā Jeršovam, taču uz pārāk liela ātruma rēķina Jeršovam izdevās atgūt pozīciju, uzvarēt un kļūt par čempionu. Trešais finālā Unāms, bet ceturtais - Dreimanis, gūstot sezonas bronzu.

1600 klasē Silenieks uzvarēja startā un braucienā, kļūstot par vicečempionu. Andis Kļava posmā palika otrais, bet sezonā trešais. Jānim Balodim finālā trešā vieta. Finišā un sezonā ceturtais Ūtēns. Par šīs klases čempionu posmu pirms sezonas beigām kļuva Rihards Dainis.

2000 Super klasē aizraujošā finālā startā ātrākais bija Spīķis, dodoties pamatīgā atrāvienā no sekotājiem Bogena, Kārkliņa, Oša, Zemberga un pārējiem. Situācija stabilizējas, kad Bogens tika prom no konkurentiem un sāk ķert Spīķi. Vēlāk Spīķa mašīnai pārplīsa pakaļējā riepa, ko izmantoja Bogens. Rūdolfs uzvarēja un kļuva par čempionu, taču vēlāk viņš tika diskvalificēts par mašīnas aizmugurējo riepu neatbilstību tehniskajiem noteikumiem (protektors "par rupju"). Sportists atzina šo kļūdu. Līdz ar to uzvara posmā izcīnīja Spīķis, kuram sekoja Kārkliņš un Ošs. Līdz ar to Ritvars Kārkliņš kļuva par čempionu, Bogens saglabāja otro vietu, bet bronza pienācās Ošam, par diviem punktiem piekāpjoties Rūdolfam.

B6000 klasē Ainārs Ramats izcīnīja uzvaru. No starta aizbraucis ceturtais, Ainārs sagaidīja Heninga tehnikas problēmas, kā arī apdzina divus konkurentus un uzvarēja. Otrais Kihulane, trešais - Tanavots. Ceturtais vēl viens Latvijas braucējs – Aigars Lizums. D12 klasē pirmās vietas izcīnīja igauņi ar Marko Tīnasu priekšgalā. Labākais no mūsējiem Ingus Staško finišēja sestais. D13 klasē uzvarēja Mēsārs, aiz sevis atstājot Reppu un Āsarohtu.

Smiltenes posma rezultāti:
Mini bagijs
Open 4500
B600
Vaz Klasika
Open 2500
1600
2000 Super
B6000
D12
D13
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png