profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs koronavīrusa laikā spēlē monopolu un lēkā uz batuta (VIDEO)

Go4speed 02.04.2020 - 14:40 Lēbs koronavīrusa laikā spēlē monopolu un lēkā uz batuta (VIDEO)
Sebastjans Lēbs pirms šī gada Montekarlo rallija

Jau ziņojām, ka, lai mazinātu garlaicību, ko šobrīd visā pasaulē izraisījusi pašreizējā koronavīrusa (COVID-19) situācija, ''Hyundai Motorsport'' izveidoja jaunu kampaņu, kurai dots nosaukums ''Paliec mājās, domā par motosportu''. Šīs kampaņas galvenais uzdevums būs palīdzēt Hyundai pilotiem, klientiem un faniem nedaudz izklaidēties.

Ceturtdienās Hyundai piedāvās ''Home Shakedown'' rubriku. Šajā rubrikā būs jaunākās ziņas par to, kā WRC ekipāžas un WTCR piloti pavada laiku bez iespējas piedalīties sacensībās un treniņos, kā arī citām lietām. Tikmēr svētdienās Instagram vietnē tiks piedāvāta rubrika ''Powerstage Live'', kur Hyundai boss Andrea Adamo sarunāsies par WRC ralliju galvenajiem aspektiem ar kādu no WRC ekipāžu sportistiem. Hyundai vērš uzmanību, ka šī rubrika ''Powerstage Live'', kas būs redzama 5.aprīlī, būs no sērijas ''Obligāti jāredz'', jo saruna ar Adamo varot ievirzīties ne tikai sarunā par autosportu, bet var aiziet jebkurā citā virzienā.

Pirmajā epizodē ''Hyundai'' uz sarunu aicināja deviņkārtējo WRC čempionu Sebastjanu Lēbu.

Sebastjan, pirmā un galvenā lieta – vai jūs šobrīd esat veseli?
Jā, mums klājas labi. Šajā grūtajā laikā uzturos mājās Šveicē. Jāsaka, ka man ir diezgan paveicies, jo mēs dzīvojam mājā ar dārzu, kas atrodas tuvu mežam. Ir daudzi citi, kuriem nav tā paveicies.

Ko tu dari, lai būtu aktīvs?
Dažreiz no rīta nedaudz pabraucu ar riteni. Nopirku un uzcēlu batutu, tāpēc priecājos pa to lēkāt. Šveicē nav tādi ierobežojumi kā Francijā, bet mēs tāpat samazinām mūsu pārvietošanos. Visi restorāni, bāri un veikali ir slēgti, tāpēc mums jāturpina sevi izklaidēt.

Lēbs izklaidējās uz batuta

Kā aktīviem cilvēkiem tikt galā ar ierobežojumiem. Ko tu ieteiktu?
Mums nav citas izvēles, kā sadzīvot ar to. Mums jāpieņem šī situācija, jāievēro noteikumi un jādara tas, lai censtos samazināt šī vīrusa izplatību. Protams, tas nav viegli, taču mums ar to ir jātiek galā. Ir jāskatās filmas, jāspēlē PlayStation. Pats nesen spēlēju Monopolu, vienkārši pavadot laiku ar ģimeni, gaidot, kamēr situācija uzlabosies.

Vai monopola spēlē esi tikpat konkurētspējīgs kā rallijā?
Jā, pēdējo reizi uzvarēju.

Ja tev būtu vēlreiz jāizdzīvo kāds no taviem iepriekšējiem rallijiem, kurš tas būtu?
Iespējams, mana pirmā uzvara Somijas rallijā. Tā bija neticama sensācija, jo visu laiku braucu uz riska robežas. Bet, ja par to padomā vēl vairāk, tad vēl nāk prātā Francijas rallijs, kur uzvarēju rallijā, izcīnīju čempiontitulu un palīdzēju komandai izcīnīt konstruktora kausu. Tas viss bija manas ģimenes un draugu acu priekšā.


Foto: Hyundai Motorsport

Vai ir kas tāds īpašs, ko jūs gaidāt, kad šī situācija ir beigsies?
Ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' neesmu braucis kopš Montekarlo rallija, tāpēc nevaru sagaidīt to brīdi, kad atkal varēšu sēsties pie WRC auto stūres. Vienalga, vai tas būs rallijā vai testos. Es to ļoti gaidu. Tas ir loģiski, ka mums visiem pietrūkst lietu, pie kurām strādājam kopā kā komanda, bet šobrīd vissvarīgākais ir saglabāt drošību.

Vai jums ir kāda ziņa faniem visā pasaulē?
Mums pietrūkst rallija sacensību tikpat daudz, cik līdzjutējiem. Mēs ceram, ka varēsim atsākt braukt pēc iespējas ātrāk, taču tas ir atkarīgs no tā, vai visi ievēros noteikumus, lai paliktu mājās un būtu drošībā. Ja mēs visi kopā strādāsim vienā virzienā, lai cīnītos pret šo vīrusu, jo ātrāk mēs atgriezīsimies.

Un pa to laiku mēs visi varam sekot līdzi Lēba batuta vingrošanas izaicinājumiem tiešsaistē?
Tad man būtu jālūdz meitai to darīt. Viņa tagad uz batuta ir mazliet labāka par mani.

Lēbs pēc uzvaras uzmet salto:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png