profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Volkswagen' turpmāk rallija sacensībās vairs nestartēs ar rūpnīcas atbalstu

Go4speed 18.12.2019 - 15:52 'Volkswagen' turpmāk rallija sacensībās vairs nestartēs ar rūpnīcas atbalstu
Foto: Volkswagen Motorsport

Autobūves kompānija ''Volkswagen'' nesen izplatīja oficiālu paziņojumu, ka tā, sākot ar 2020.gadu, vairs neatbalstīs tos autosporta čempionātus, kuros tā startēs ar iekšdedzes dzinējiem. Tā vietā vācu kompānija koncentrēsies uz elektromobiļu attīstību un sacensībām ar elektroautomobiļiem.


Foto: Volkswagen Motorsport

Atgādināsim, ka 2016. gada izskaņā VW pameta WRC čempionātu, bet 2018.gada izskaņā VW paziņoja, ka tā aiziet arī no pasaules rallijkrosa čempionāta. Jāpiebilst, ka tobrīd VW dominēja abos čempionātos. Turpinājumā ''Volkswagen'' WRC čempionātā ar ''VW Polo GTI R5'' automašīnu pāris posmos startēja ar rūpnīcas atbalstu, taču nu nolemts, ka rallija sacensībās vairs netiks startēts ar rūpnīcas atbalstu.

Tāpat aizvadītajās brīvdienās Johans Kristofersons, kurš startēja ar ''Volkswagen'' rūpnīcas komandas atbalstu, piedalījās WTCR sezonas noslēdzošajā posmā, kurā viņš izšķirošajā braucienā izcīnīja fantastisku uzvaru. Arī šīs sacīkstes ''Volkswagen'' bija pēdējās kā rūpnīcas komandai.


Johans Kristofersons

''''VW Polo GTI R5'' joprojām ir ''Volkswagen Motorsport'' klientu sporta piedāvājumu neatņemama sastāvdaļa, tāpēc arī turpmāk šīs automašīnas tiks ražotas klientu komandām. Hannoveres bāze būs atbildīga par nepārtrauktu klientu atbalstu, rezerves daļu piegādi un ''VW Polo GTI R5'' konkurētspēju. Taču turpmāk ''Volkswagen'' sacensībās nestartēs kā daļa no rūpnīcas komandas un ar rūpnīcas atbalstu,'' saka ''Volkswagen Motorsport'' direktors Svens Smēts.


Peters Solbergs Velsas WRC rallijā

''Elektromobilitātei ir milzīgs attīstības potenciāls. No vienas puses tas kalpo kā dinamiska laboratorija nākotnes ražošanas automobiļu attīstībai, bet, no otras puses, kā pārliecinoša mārketinga platforma, lai iedvesmotu cilvēkus vēl vairāk uz elektrisko mobilitāti. Mūsu uzmanības centrā ir inovatīvas tehnoloģijas, kas attiecas uz nākotnes automobili.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png