profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noivils dalās savā redzējumā par turpmāko WRC sacensību formātu

Go4speed 27.12.2023 - 18:57 Noivils dalās savā redzējumā par turpmāko WRC sacensību formātu
Foto: Motorsport.com

Beļģu rallija braucējs Tjerī Noivils paudis savu pasaules rallija čempionāta (WRC) sacensību formāta koncepciju, ko viņš vēlētos, lai WRC ieviestu nākotnē.

WRC sacensību formāts šosezon ir bijis aktuāla tēma, un Hyundai pilots ir viens no tiem, kas visskaļāk uzstāj, lai uzlabotu čempionāta vispārējo pievilcību. WRC braucēji ir kritizējuši pašreizējo sacensību formātu, jo īpaši daudz strīdu izraisījis rallija dienu skaits un to garums.

Reaģējot uz šo kritiku, WRC komisija ir apkopojusi virkni priekšlikumu, kas šomēnes tika iesniegti FIA.

Lai gan ir zināms, ka mēģinājums samazināt minimālo sacensību garumu līdz 250 kilometriem 2024. gadā tika noraidīts, FIA ir ratificējusi jaunu punktu sistēmu, kas paredz punktu piešķiršanu pēc sestdienas un jaunu punktu piešķiršanu svētdienai, lai padarītu rallija noslēdzošo dienu interesantāku. Taču nākotnē WRC varētu tikt ieviestas vēl citas izmaiņas.


Foto: Vladislav Maschl

Vaicāts par savu viedokli attiecībā uz WRC formātu nākotnē, Noivils atklāja, ka viņš vēlētos redzēt lielāku dažādību ralliju garumā un pagātnes ikonisko ralliju atgriešanos.

"Man, pirmkārt, un kā jau vienmēr esmu teicis, rallija formāts ir pārāk garš, un tā ir problēma, jo neviens neseko līdzi rallijam četras dienas," portālam Motorsport.com sacīja Tjerī Noivils. "Tomēr, lai pilnībā nemainītu rallija formātu, es saglabātu Montekarlo kā četru dienu sacensības, bet Safari ralliju padarītu garāku, lai tas ilgtu piecas vai sešas dienas, bet ar garākiem ātrumposmiem, lai to radītu nedaudz aizraujošāku, kā agrāk.''

"Gribētu atgriezt tādus ikoniskus rallijus kā Argentīnu un Velsu, un es domāju, ka tās abas ir kandidātvalstis vai arī tās gribētu atgriezties.

"Pārējos rallijus es saīsinātu, lai tie notiktu tikai piektdien un sestdien. Piektdienas rītā varētu rīkot Shakedown, pēc tam pusdienlaikā startētu pats rallijs, kas ilgtu līdz astoņiem vakarā vai varbūt līdz 22 - 23 vakarā asfalta posmos, kas tiktu aizvadīti tumsā. Sestdienas būtu garas, kas finišētu vakarā pirms jaukas ballītes servisa parkā un kādu koncertu.''


Foto: Vladislav Maschl

"Svētdien [dažos rallijos] mēs veiktu vienu ātrumposmu divas reizes, kur netālu no dopa būtu attālinātais servisa parks, lai cilvēki varētu nākt uz servisa parku un pēc tam iet atpakaļ uz ātrumposmu, kuru tie varētu redzēt divas reizes. Tāpat skatītāji varētu satikt mūs un nedaudz komunicēt ar mums. Varbūt WRC rūpnīcu komandu stūrmaņi varētu veikt VIP braucienus viesiem. Tas ļautu ralliju pietuvināt cilvēkiem."

Jāatzīmē, ka nesen ''Tet Rally Latvia'' rīkotāja RA Events direktors Raimonds Strokšs portālam Go4speed atklāja, ka svētdien ''Tet Rally Latvia'' ietvaros būs līdzīgs pasākums tam, kādu minēja Noivils.

''''Tet Rally Latvia'' Power Stage noslēgsies Vecpils autokrosa trasē. Varu atklāt, ka tur būs diezgan liels festivāls. Šobrīd ejam uz to, ka Vecpils ātrumposms noslēgsies Vecpils krosa trasē un ap to vietu būs diezgan liels jandāliņš. Tur ies ne tikai divas reizes ātrumposms, kas būs labi pārredzams un ar labiem tramplīniem, bet tur arī būs pārgrupēšanās zona pirms Power Stage ātrumposma, Power Stage finišs un apbalvošana pēc Power Stage dopa. Plānojam tur arī autogrāfu sesiju. Līdz ar to tur plānojas diezgan liels pasākums.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png