profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Ja tik jauns čempions negrib aizvadīt pilnu sezonu, tad kaut kas šajā sistēmā nav kārtībā

Go4speed 20.11.2023 - 21:26 Tanaks: Ja tik jauns čempions negrib aizvadīt pilnu sezonu, tad kaut kas šajā sistēmā nav kārtībā
Foto: MICHAEL JURTIN / ATWORLD

Pirmdien šī gada pasaules rallija čempions (WRC) Kalle Rovanpera paziņoja, ka nākamsezon aizvadīs nepilnu sezonu. Savā pamatojumā Kalle atzina, ka šim paziņojumam ir vairāki iemesli. ''Rallijā braucu jau 15 gadus, kas ir ilgs periods. Protams, pēdējās sezonas ir bijušas vienreizējas, bet tajā pašā laikā arī ļoti prasīgas gan mentālajā ziņā, gan fiziskajā. Tas ir bijis nogurdinoši. Tas prasa daudz laika un enerģijas, lai cīnītos par čempiontituliem un lai ceļotu apkārt pasaulei. Esmu izlēmis, ka tagad būtu īstais brīdis, lai nākamgad pārlādētu baterijas, atsvaidzinātu prātu, lai pēc tam atgrieztos atpakaļ ar pilnu jaudu un lai atkal cīnītos par čempiontituliem,'' teica 23 gadus vecais Kalle Rovanpera.

Vīlušies par šādu Kalles paziņojumu bija arī viņa sīvākie konkurenti, kuri uzskata, ka tas WRC rallijam par labu nenāks.

''Jā, protams, mums būs lielāka iespēja kļūt par WRC čempioniem. Ots Tanaks noteikti būs viens no maniem sīvākajiem konkurentiem, bet es gribu cīnīties ar visiem braucējiem. Man tas nesagādā prieku cīnīties par WRC čempiontitulu ar vienu braucēju. Man baudu sagādā cīņa ar visiem braucējiem. Tāpat mums gribas WRC atdzīvināt skatītājus, servisa parku un dot skatītājiem šovu,'' saka Tjerī Noivils.


Foto: Josef Petrů

Tikmēr Ots Tanaks, kurš nākamsezon atgriezīsies ''Hyundai Motorsport'' komandām, piebilda, ka ir kaut kas jāmaina pašā sistēmā. ''Tas pierāda to, ka šim sporta veidam kaut kas pavisam noteikti pietrūkst. Ja tik jauns čempions negrib aizvadīt pilnu sezonu, tad kaut kas šajā sistēmā nav kārtībā. Ceru, ka tas atvērs vaļā acis FIA un WRC rīkotājam. Bet, no otras puses, neesmu pārliecināts, ka kaut kas mainīsies. No mūsu puses gan nekas nemainīsies, jo tur, kur startēsim, mērķi būs visaugstākie,” tā Ots Tanaks.

Rovanperas tautietis Esapeka Lapi piebilda, ka šāds Kalles lēmums, iespējams, saistīts ar to, ka Kalle vēlas WRC parādīt to, ka ir kaut kas jāmaina (sacensību formāts, par ko tiek diskutēts jau ilgāku laiku). Lapi uzskata, ka atsevišķos rallijos interese no skatītājiem ir ļoti liela, bet tajā pašā laikā somu braucējs ir vienisprātis, ka interese par WRC mazinās un kaut kas ir jāmaina, lai ralliju atkal padarītu interesantāku.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png