profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala: Mūsu vēlme nav strādāt ar diviem braucējiem, kuri aizvada pusi sezonas

Go4speed 20.11.2023 - 23:50 Latvala: Mūsu vēlme nav strādāt ar diviem braucējiem, kuri aizvada pusi sezonas
Jari-Mati Latvala. Foto: Vesa Popponen / AOP

Pirmdien notikušajā preses konferencē Toyota komanda atklāja, ka Elfins Evans un Takamoto Katsuta nākamsezon aizvadīs pilnu pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonu, kamēr Sebastjans Ožjē un Kalle Rovanpera ar ''Toyota GR Yaris Rally1'' aizvadīs nepilnu sezonu.

Īpaši priecīgs par šo situāciju nav Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala. "Godīgi sakot, mums kā ražotājam tas nav patīkamākais, ja braucēji aizvada tikai pusi čempionāta, jo mēs vēlamies, lai braucēji aizvada pilnu čempionātu un cīnās par tituliem. Taču šajā situācijā mums ir jādomā arī par to, ka mēs investējam nākotnei,'' saka Jari-Mati Latvala.

''"Taka" aizvadīs pilnu sezonu, bet, par laimi, būs variants, ka mēs varam mazliet paspēlēties ar braucējiem. Tā varētu notikt, ja Sebs un Kalle abi piedalīsies vienās sacensībās, kas ir ļoti iespējams. Taka šogad jau ir bijis šajā pozīcijā, tāpēc viņam tas nav nekas jauns. Patiesībā domāju, ka nākamgad viņš iegūs vairāk punktu nekā šogad."


Foto: Nacho Mateo

Latvala portālam wrc.com atzina, ka Rovanpera un Ožjē 2024. gadā nebrauks ar vienu automašīnu. Tas nozīmē, ka pirms rallijiem, ja tajos piedalīsies gan Ožjē, gan Rovanpera, Toyota būs jāpieņem lēmumi par to, kuru ekipāžu tā katrā rallijā izvirzīs cīņā par ražotāju čempionāta punktiem.

Latvala atzina, ka, lai gan divu nepilnas slodzes braucēju esamība komandā ir īstenojama 2024. gadā, tā nav vienošanās, kuru viņš vēlētos turpināt ilgtermiņā.

"Tagad tas diezgan labi saderēja, jo Ožjē vēlas braukt pussezonu, bet nākotnē mēs nezinām, ko viņš vēlas darīt. Godīgi sakot, tā nav mūsu vēlme strādāt ar diviem braucējiem, kuri aizvada pusi sezonas, taču šajā brīdī tas bija saskaņots."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png