profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Žēl līdzjutējus svētdienas ātrumposmos

Go4speed 08.06.2023 - 08:58 Rovanpera: Žēl līdzjutējus svētdienas ātrumposmos
Foto: Jan Šmerda

Pasaules rallija čempions Kalle Rovanpera ierosinājis, lai visiem pasaules rallija čempionāta braucējiem uz Powerstage ātrumposmiem būtu svaigas riepas, lai svētdienas padarītu aizraujošākas.

Katram P1 braucējam uz WRC posmu tiek piešķirtas 36 riepas - 24 no galvenā sastāva un astoņas no izvēles riepām. Četras no jebkura sastāva riepām ir pieejamas Shakedown dopam. WRC riepu piegādātājs Pirelli pirms katra WRC posma nosaka, vai galvenā riepa būs mīkstā vai cietā sastāva.

Tomēr Rovanpera uzskata, ka pirms Powerstage dopa, kur notiek cīņa par papildus punktiem, vajadzētu būt pieejamām papildus jaunām riepām, lai noslēdzošajā dienā līdzjutējiem būtu interesantāka izrāde.

Parasti, ja kopvērtējuma pozīcijas ir palielam noskaidrotas vai braucēji pēc problēmām brauc pēc Superrallija sistēmas, tad svētdienas pirmajos pāris ātrumposmos sportisti brauc lēnāk, lai taupītu riepas Powerstage.


Foto: Honza Fronek

Pēc 17. ātrumposma beigām Rovanpera Sardīnijas WRC skaidri pauda savu viedokli. "Manuprāt, šie svētdienas rīti ir mazliet muļķīgi, kad mums jātaupa riepas Powerstage posmam," saka Kalle Rovanpera. "Jūtos slikti par līdzjutējiem ātrumposmos, jo mēs nebraucam pilnā ātrumā. Domāju, ka organizatoriem vajadzētu kaut ko darīt, lai mēs varētu saņemt svaigas riepas uz Powerstage, lai mēs varētu izbaudīt rītu un pēc tam spiest Powerstage dopā."

"Manuprāt, ir pilnīgi skaidrs, ka FIA ir jāizstrādā noteikums par jaunu riepu saglabāšanu pirms Powerstage. Domāju, ka tas nav liels izmaksu palielinājums, un ir diezgan viegli izveidot riepu montāžas zonu pirms Powerstage. Līdzīgi kā Portugālē, kad nav cīņas, līdzjutēji jūtas slikti. Patiesībā mēs svētdienas dopos braucam ļoti lēni, un tu to dari, jo visi pārējie arī tā dara. Tas nav patīkami ne līdzjutējiem, ne arī mums. Es domāju, ka tas (jaunas riepas pirms Powerstage) varētu būt risinājums."

Jāatzīmē, ka WRC braucēji trešdien virtuāli tikās ar WRC rīkotāju, lai apspriestu WRC turpmāko virzību. Tikšanās notika arī pagājušajā pirmdienā Sardīnijā, un to vadīja FIA braucēju komisijas viceprezidents Peters Solbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png