profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

P.Solbergs sācis sarunas ar pilotiem un rīkotājiem par WRC nākotni

Go4speed 07.06.2023 - 15:37 P.Solbergs sācis sarunas ar pilotiem un rīkotājiem par WRC nākotni
Foto: Petter Solberg

Gan Sebastjans Ožjē, gan Tjerī Noivils publiski un skaļi ir izteikuši savu viedokli par pasaules rallija čempionātu (WRC), atzīstot, ka WRC nepieciešamas pārmaiņas.

Un sarunas ir sākušās, kuras pagājušajā nedēļā pirms Sardīnijas WRC rallija sāka viens no izcilākajiem šī sporta veida pārstāvjiem, bijušais pasaules RX un WRC čempions Peters Solbergs. Strādājot FIA braucēju komisijā, Solbergs Sardīnijā ierosināja tik ļoti nepieciešamo viedokļu apmaiņu starp WRC visaugstākā līmeņa braucējiem un stūrmaņiem.

Pēc diskusijām par šo procesu izskanēja tikai uzslavas. Komisijas viceprezidents Peters Solbergs portālam DirtFish atklāja, ka "Mēs strādāsim iekšēji ar labu komunikāciju un redzējumu no braucēju puses. Pēc manas stāšanās vadītāju komisijā gribēju uzklausīt WRC ekipāžas, lai uzzinātu viņu sajūtas kopumā. Mēs visu pārrunājām, tā bija ļoti atklāta tikšanās, kurā mēs ieguvām daudz labu atsauksmju gan no WRC, gan uzaicinātajām WRC2 ekipāžām.''


Foto: Honza Froněk

"Pēc sanāksmes gatavoju e-pastu, kurā aicinu visus braucējus un stūrmaņus nosūtīt savu viedokli par to, kur mēs atrodamies, un savu redzējumu par nākotni. Kopīgiem spēkiem mēs varam uzlabot sportu, ko visi mīlam, bet galvenais šeit ir komunikācija, reakcija un rīcība."

Šo pozitīvismu atspoguļoja arī piloti. Piemēram, ''Hyundai'' braucējs Esapeka Lapi teica: "Mums bija labas idejas, kas šaudījās šurpu turpu. Uz dažām no tām mums vajadzētu reaģēt ātrāk, bet uz dažām varbūt ne tik ātri. Bet jā, noteikti izskanēja labas idejas."

Elfins Evans piekrita Lapi vārdiem, un uzsvēra, ka pēc šīs sākotnējās sanāksmes ir jāvirzās uz priekšu. "Tikšanās bija laba," saka velsietis. "Nekas tāds mums iepriekš nav bijis, tāpēc ir labi, ka vismaz Peters ir uzņēmies iniciatīvu un pielicis pūles, lai tā notiktu. Tas, kas patiešām ir interesanti, un, manuprāt, kas ir galvenais, kas notiks pēc tam. Tas ir labi, ka ir pozitīva tikšanās ar daudzām, teiksim, pozitīvām idejām, bet galvenais jautājums ir, kā mēs to tālāk virzīsim uz priekšu."


Foto: Vladislav Maschl

"Neteiktu, ka man ir lieliskas idejas, ko gribētu kliegt no tribīnes, bet man ir saraksts ar lietām, kas šobrīd man šķiet diezgan sliktas. Tāpēc domāju, ka mums būtu jāsāk risināt šīs problēmas, nevis no jauna jāizgudro ritenis."

Diskusiju process turpināsies ar attālinātu sanāksmi šo trešdien, kad visi iesaistītie ar pasaules rallija čempionāta rīkotāju turpinās apspriest WRC nākotni.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png