profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Katsuta pēc Meksikas WRC rallija saņēmis aizrādījumu

Go4speed 20.03.2023 - 14:33 Katsuta pēc Meksikas WRC rallija saņēmis aizrādījumu
Takamoto Katsuta

Takamoto Katsuta un Ārons Džonstons saņēmuši FIA tiesnešu aizrādījumu par to, ka Meksikas rallija priekšpēdējā ātrumposmā viņi apstājās starp lidojošo finišu un finiša laika kontroli.

Katsutam šis nebija veiksmīgs rallijs, jo sportists piektajā dopā piedzīvoja avāriju. Turpinājumā sportists atgriezās trasē un finišā ieņēma 23.vietu. Taču pēc sacensībām japāņu sportists tika izsaukts pie tiesnešiem, lai paskaidrotu automašīnas pilnīgu apstāšanos "aptuveni 13 sekundes" starp lidojošo finišu un San Diego ātrumposma finiša laika kontroli.

Tas tika atzīts par WRC sporta noteikumu 49.1. panta pārkāpumu, kas nosaka, ka "apstāšanās starp dzelteno brīdinājuma zīmi un stop zīmi ir aizliegta un par to tiks ziņots tiesnešiem".


Foto: Vladislav Maschl

Katsuta paskaidroja, ka pēc lidojošā finiša viņš kļūdaini nospieda hibrīda pogu, kas nozīmēja, ka viņam nācās "apturēt automašīnu, lai uz brīdi pārstartētu sistēmu". Katsuta, Džonstons un Toyota uzņēmās pilnu atbildību par radušos situāciju un atvainojās par izraisītajām neskaidrībām. Tiesneši atzina ekipāžas godprātību un tāpēc nolēma, ka atbilstošs sods ir rājiens.

Tas nozīmē, ka Katsutas rallija rezultāts paliek nemainīgs, lai gan viņš tik un tā no Meksikas mājās lido tukšām rokām, jo jau otro ralliju pēc kārtas viņš nav ieguvis čempionāta punktus.

Katsutas iespaidīgais lēciens Meksikas WRC noslēgumā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png