profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Horvātijas rallijs 2022. gadā valsts ekonomikā iepludināja vairāk nekā 100 miljonus eiro

Go4speed 21.02.2023 - 22:59 Horvātijas rallijs 2022. gadā valsts ekonomikā iepludināja vairāk nekā 100 miljonus eiro
Foto: wrc.com

Horvātijas rallijs 2022. gadā Horvātijas ekonomikā iepludināja vairāk nekā 100 miljonus eiro, vēsta wrc.com. Paredzams, ka šis skaitlis ievērojami pieaugs, kad valsts galvaspilsēta Zagreba trešo gadu pēc kārtas aprīlī uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu.

Zagrebas Universitātes Ekonomikas un uzņēmējdarbības fakultāte janvārī ziņoja, ka WRC posma rīkošana ir ārkārtīgi pozitīvi ietekmējusi Horvātijas tūrisma nozari, jo vairāk nekā 300 000 skatītāju Centrāleiropas valstī ir iztērējuši 105 miljonus eiro.

Profesors Olivers Kesars, kurš vadīja pētījumu, atzinīgi novērtēja rezultātus, sakot: "Mēs runājam par megasporta izrādi, kādu Horvātija līdz šim nav piedzīvojusi nevienā sporta, kultūras vai citā pasākumā. 2022. gada pētījuma rezultāti parādīja, ka šis projekts ir gan ekonomiski, gan sociāli ilgtspējīgs un ka Horvātijai būtu jāturpina rīkot WRC."


Foto: Jakub Pojmicz

Pagājušajā gadā uz Horvātijas ralliju ieradās vairāk nekā 300 000 skatītāju. Horvātijas rallija orgkomitejas prezidentam Danielam Šaškinam ir pamats uzskatīt, ka skatītāju skaits un no tā izrietošie ienākumi 2023. gadā vēl vairāk pieaugs pēc divām nesenām būtiskām izmaiņām valstī.

"Mēs nedrīkstam aizmirst, ka 2022. gadā virknei potenciālo līdzjutēju joprojām bija spēkā vairāki Covid ceļošanas noteikumi," skaidro Šaškins. "Tagad tie ir ne tikai atviegloti, bet Horvātija nesen pievienojās Šengenas zonai, tādējādi vienkāršojot ceļošanu līdzjutējiem no vairākiem galvenajiem Eiropas tirgiem, un, otrkārt, Horvātija ir ieviesusi eiro, kas nozīmē vienkāršākus skaidras naudas darījumus tiem, kuri izmanto šo pašu valūtu savā valstī."


Foto: Bitto Zsolt

WRC rīkotāja direktors Saimons Larkins ir pārsteigts par to, ko asfalta rallijs ir devis čempionātam, piebilstot: "Horvātijas rallijs ir lielisks papildinājums WRC kalendāram - tam ir savs unikāls izaicinājumu kopums un atšķirīga identitāte.

Tā kā ir mazāki Covid ierobežojumi, Horvātija nesen ieviesa eiro un pievienojās Šengenas zonai, organizatori ir optimistiski noskaņoti, ka 2023. gadā rallija dalībnieku skaits pieaugs. "Zagrebas atrašanās vieta rallija faniem padara šo notikumu par unikālu, jo galvaspilsēta atrodas tikai dažu stundu brauciena attālumā no vairākiem svarīgākajiem rallija tirgiem, piemēram, Ungārijas, Vācijas, Austrijas, Itālijas un Čehijas. Mēs kā rallija rīkotāji esam ārkārtīgi gandarīti par tādiem pētījumiem kā šis, ko veikusi Zagrebas Ekonomikas fakultāte un kas turpina pierādīt WRC pozitīvo ietekmi uz pilsētām un valstīm, kurās notiek rallijs."


Foto: Vladislav Maschl

Horvātijas rallijs būs ceturtais posms 2023. gada kalendārā, kas notiks no 20. līdz 23. aprīlim.

Pagājušajā gadā šajā rallijā sīvā cīņā noslēdzošajā dopā uzvaru izrāva Kalle Rovanpera, kurš par 4,3 sekundēm finišā apsteidza Otu Tanaku.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png