profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikelsens: Šogad gribu visiem parādīt, ka esmu ātrākais, lai atgrieztos WRC

Go4speed 20.02.2023 - 15:54 Mikelsens: Šogad gribu visiem parādīt, ka esmu ātrākais, lai atgrieztos WRC
Andreas Mikelsens

Andreas Mikelsens šogad atgriezīsies atsevišķos WRC2 posmos ar vienu mērķi - pārspēt visus un iekļaut savu vārdu kādas rūpnīcas komandas 2024. gada saraksta augšgalā.

Aizvadītajās brīvdienās 33 gadus vecais rallija braucējs izcīnīja trešo vietu Kataras rallijā, taču nu sportista uzmanību piesaista Portugāles WRC rallijs, kas notiks maijā. Pēc tam, kad Mikelsens zaudēja vietu Hyundai sastāvā, sportists ir apņēmības pilns izcīnīt vietu tur, kur, viņaprāt, ir viņa īstā vieta.


Mikelsens Kataras rallijā

"Optimālā situācijā es brauktu pilnu WRC2 čempionātu," portālam DirtFish saka Andreas Mikelsens. "Taču tam ir grūti iegūt sponsorus. Tas, ko darīšu, aizvadīšu dažus WRC2 posmus, bet neesmu ieinteresēts braukt uz Keniju vai tamlīdzīgām vietām. Gribu braukt uz rallijiem, kuros mēs zinām, ka sacentīsies daudzi ātri braucēji.''

"Tie būs tādi ralliji kā Portugāle vai Somija, tādi, kur konkurence WRC2 rallijā ir patiešām liela. Es gribu tur braukt, un man ir jāuzvar visi. Labi, zinu, ka var gadīties pārsist riepas vai kaut kas tamlīdzīgs, bet man ir jāparāda, ka esmu ātrākais un ka esmu īstais cilvēks, lai nākamgad atgrieztos WRC čempionātā pie Rally1 automašīnas stūres."

Mikelsens 2021. gadā izcīnīja WRC2 čempiona titulu, un pagājušajā gadā tikai nedaudz pietrūka, lai to iegūtu atkārtoti. "Pagājušais gads bija viens no maniem labākajiem gadiem snieguma ziņā," piebilst trīskārtējais WRC rallija uzvarētājs. "Izņemot vienu kļūdu Grieķijā, manuprāt, izdarīju visu, ko varēju.''


Foto: Maciej Niechwiadowicz

"Zinu, ka pilna sezona WRC2 šosezon būtu laba, bet paskatieties, ko Esapeka Lapi paveica pirms pāris gadiem. Būtībā viņš WRC2 klasē uzvarēja Lapzemes ralliju Somijā un pēc tam Portugālē, kur nevarēju startēt Covid dēļ. Viņam ar to pietika (lai atgrieztos WRC), un tieši to vēlos darīt arī es. Man visiem jāparāda, ka esmu ātrākais."

Zināms, ka Mikelsens brauks ar ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīnu, taču par komandu vēl nav izlemts. "Pagājušajā gadā situācija ar ''Hyundai'' bija ļoti slikta," viņš turpina. "Būtībā viņi pārstāja atbildēt uz telefona zvaniem, un, kad viņi atbildēja, Toksport bija jau citi plāni, un man nebija vietas viņu komandā. Protams, gribu braukt Toksport komandā, bet redzēsim, kas notiks. Zinu, ka joprojām esmu pietiekami ātrs, lai brauktu visaugstākajā līmenī, un tas ir nākamā gada mērķis."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png