profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Peters Solbergs: Man ir apnikušas šīs runas par riepu taupīšanu noslēdzošajā dienā

Go4speed 08.02.2023 - 11:01 Peters Solbergs: Man ir apnikušas šīs runas par riepu taupīšanu noslēdzošajā dienā
Andrea Adamo un Peters Solbergs

Pēdējās sezonās pasaules rallija čempionāta (WRC) noslēdzošā diena skatītājiem ne pie televīzijas ekrāniem, ne arī klātienē nedod patiesu gandarījumu. Pēc tam, kad ir aizvadītas divas notikumiem un cīņām bagātas sacensību dienas, rallija noslēdzošajā dienā, kad parasti jāveic četri vai pieci samērā īsi ātrumposmi, sportisti vairs lieki neriskē.

Protams, ja notiek cīņa par godalgotām vietām, sportisti turpina cīnīties un braukt ātri, bet pārsvarā, kad kopvērtējumā vairs nekas būtiski nevar mainīties, tad WRC braucēji noslēdzošās dienas pirmajos ātrumposmos nebrauc ar pilnu gāzi un taupa riepas Power Stage ātrumposmam, kur Top 5 ātrākie braucēji var izcīnīt papildus punktus (5, 4, 3, 2 un 1). Ja paklausās noslēdzošo dienu pēcfiniša intervijas, tad vairums braucēju runā par to, kā viņi brauc piesardzīgi un taupa riepas Power Stage ātrumposmam.


Foto: wrc.com

Protams, tas faniem nepatīk, kuri tā vietā, lai redzētu, kā sportisti cīnās un lido pa trasi, brīžiem vienkārši ripinās. Piemēram, Montekarlo rallijā priekšpēdējā dopā Tanaks līderim zaudēja 34 sekundes.

Jau vairākas reizes no faniem un citiem funkcionāriem ir izskanējis priekšlikums, ka noslēdzošajā dienā vajadzētu kaut ko mainīt. Piemēram, dot papildus punktus par uzvarām dopos, kā tas ir Junior WRC (Šajā klasē gan juniori papildus vienu punktu nopelna par katru uzvarēto ātrumposmu visa rallija garumā) vai arī ļaut sportistiem pirms Power Stage ātrumposma samainīt riepas.


Foto: Vladislav Maschl

Par šo atklāti Montekarlo WRC rallija priekšpēdējā dopā runāja arī Peters Solbergs, kurš tobrīd komentēja šo ātrumposmu. ''Esmu atklāts puisis un man ir apnikušas šīs runas par riepu taupīšanu. Tu esi rallijā, kur tev jābrauc maksimāli ātri, bet gudri. Manuprāt, rallija noslēdzošajā dienā ir jādod papildus punkti par uzvaru katrā ātrumposmā, tad arī visi brauks ātri. Mums ir vajadzīga cīņa un jautrība, nevis svētdienās finišā pēc katra ātrumposma klausīties: ''Mēs taupām riepas Power Stage ātrumposmam''. Tev katrā ātrumposmā no visas sirds ir jāizliek no sevis ārā viss. Ir jādomā par skatītājiem. Varbūt tad pēc finiša līnijas teikt kaut ko citu, nevis par riepu taupīšanu, jo mums rallija pilotiem ir liela grāmata ar attaisnojumiem, kurus varam intervijās izmantot (smejas).''

Arī WRC komentētājs un bijušais rallija braucējs Julians Porters atklāja, ka viņš būtu par tādu ideju, ka arī WRC pilotiem noslēdzošajā dienā dotu papildus punktus par izcīnītajām uzvarām ātrumposmos, kā tas ir Junior WRC klasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png