profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Franču vecmeistars Delekūrs: WRC2 līmenis ir ļoti labs un šai klasei ir nākotne

Go4speed 23.01.2023 - 20:04 Franču vecmeistars Delekūrs: WRC2 līmenis ir ļoti labs un šai klasei ir nākotne
Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Montekarlo WRC rallijā 19.vietu absolūti, 11.vietu RC2 klasē un pirmo pozīciju WRC Masters klasē izcīnīja franču rallija leģenda Fransuā Delekūrs, kuram šis bija 24. Montekarlo rallijs karjerā. Pilots startēja ar jauno ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīnu.

Pēc finiša preses konferencē Delekūrs veltīja atzinīgus vārdus tā brīža WRC2 klases uzvarētājam Nikolajam Grjazinam, kurš gan vēlāk saņēma piecu sekunžu sodu un kopvērtējumā WRC2 klasē atkrita uz otro vietu.


''Gribu apsveikt Nikolaju Grjazinu, jo viņš bija fantastiski ātrs. Tik ātrs. Neticami. Kad ātrumposmā viņam uz vienu kilometru zaudēju vienu sekundi, jā, vienu sekundi, biju tik laimīgs. Ticiet man, tas jau bija ātri. Man ir 60 gadi, bet man vēl ir jāmācās pilnveidoties, jāuzlabo automašīna, jo šī bija mana pirmā reize WRC2. Tikai ar ātrumu nepietiek. Tas bija vienkārši neticami. Absolūti neticami. Es to vispār negaidīju, jo zinu, ka arī viņi ļoti labi pārzina šos ceļus, varbūt tāpat kā es, bet varbūt pat labāk, lai gan esmu braucis šeit jau 24.reizi. Zinu, ka jaunie braucēji daudz mācās, un tas ir jauki. Man priekšā finišēja desmit braucēji, desmit ļoti ātri braucēji, un Nikolajs bija tik, tik ātrs. Apsveicam,” iesāk Fransuā Delekūrs, kurš WRC kopā nobraucis vairāk nekā 100 rallijus, kuros viņš izcīnīja četras uzvaras.



Tāpat Delekūrs piebilda, ka Škoda komandas jaunās R5 mašīnas šasija esot ļoti laba un, ka lai brauktu ātri ar šo auto, esot jāmaina daudzas lietas. Sportists atzīmēja, ka šīm mašīnām ir nākotne.


''Līmenis ir labs un no mana skatu punkta WRC2 tā ir nākotne, jo tas ir ļoti interesanti. Automašīna nav slikta, un šādu mašīnu var iegūt gandrīz ikviens. Jā, ne visi, bet daudzi privātie braucēji var braukt ar šāda tipa mašīnām. Tas ir ļoti interesanti. Mēs bijām apmēram 45 šādas automašīnas un mums bija fantastiskas cīņas, tāpēc esmu apmierināts. Ļoti laimīgs.''

Sarunas nobeigumā franču vecmeistars piebilda, ka viņa plānos šogad ar šo auto ir nobraukt vēl dažus grants WRC posmus.

RC2 klases rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png