profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Franču sportists Rosels uzraksta protestu, Grjazins zaudē uzvaru WRC2 klasē

Go4speed 22.01.2023 - 22:39 Franču sportists Rosels uzraksta protestu, Grjazins zaudē uzvaru WRC2 klasē
Joans Rosels

Svētdien pēcpusdienā uzvaru Montekarlo WRC rallijā WRC2 klasē svinēja Nikolajs Grjazins, kurš par 4,5 sekundēm apsteidza mājinieku Joanu Roselu.

Kā vēlāk noskaidrojās, tad franču PH Sport komandas sportists Rosels pēc finiša uzrakstīja protestu par to, ka Grjazins 14.dopā, kas sestdien notika pa tumsu, esot nogriezis trasi (tajā vietā trasi esot nogriezuši vēl vairāki sportisti), ar visiem četriem riteņiem izbraucot ārpus trases (pēc noteikumiem trasi drīkst griezt, bet diviem riteņiem jāatrodas trasē). Jāpiebilst, ka Grjazins šajā dopā WRC2 klases līderim zaudēja minūti, jo sportista automašīnai bij pārsists ritenis.

Noskatoties video, kā arī onboard video no Grjazina automašīnas, Toksport komandas menedžeris piebilda, ka video ir grūti saredzams, ka sportists izbraucis ārpus trases ar visiem četriem riteņiem. Taču tiesneši uzskatīja, ka ar šī līkuma griešanu Grjazina ekipāža esot ieguvusi laiku.


Tiesneši izskatīja Rosela un viņa PH Sport komandas protestu, un apmierināja to. Par šo pārkāpumu Grjazins saņēma piecu sekunžu sodu, kas nozīmē to, ka kopvērtējumā viņš zaudē pirmo pozīciju, piekāpjoties Roselam par pussekundi.

''Šis noteikums ir pilnīgs mēsls. Nopietni, cik daudz cilvēku rallijā nesaņem sodu, kad izbrauc ārpus trases ar visiem četriem riteņiem? Ja to nevar regulāri un konsekventi kontrolēt, viņiem šis noteikums būtu jāatceļ. Ja starpība būtu 9,4 sekundes, vai viņi meklētu vēl vienu "4 riteņu griešanu"?'' twitter raksta bijušais rallija braucējs Gajs Vilks.

Jāpiebilst, ka pagājušā gada Ipras rallijā Toksport uzrakstīja protestu par Stefanu Lefebru (PH Sport komanda).

Grjazina līkuma griešana:

Lefebrs minētajā līkumā:


Cais minētajā līkumā:

WRC2 klases rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png