profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Būt tumšajam zirdziņam, cīņā ar pārējām komandām, tas varētu būt jautri

Go4speed 13.12.2022 - 23:43 Tanaks: Būt tumšajam zirdziņam, cīņā ar pārējām komandām, tas varētu būt jautri
Ots Tanaks M-Sport komandas testos

M-Sport komandas jaunais pilots Ots Tanaks uzskata, ka viņa rīcībā ir viss, lai 2023. gadā cīnītos par pasaules rallija čempiontitulu.

Pagājušajā nedēļā 2019. gada pasaules rallija čempions (WRC) Ots Tanaks, lai arī viņam vēl bija spēkā viena gada līgums ar Hyundai, pārgāja uz M-Sport Ford komandu. Tieši M-Sport komandas sastāvā 2011. gadā aizsākās viņa WRC karjera. M-Sport komandas sastāvā igauņu sportists 2012. gadā [Sardīnijā] izcīnīja pirmo goda pjedestālu WRC karjerā, bet 2017. gadā viņš izcīnīja pirmo no savām 17 uzvarām augstākajā klasē.

35 gadus vecais pilots ar M-Sport Ford komandas ''Ford Puma Rally1'' spēkratu Greistokas mežos ir aizvadījis nelielus testus, taču jau tagad Ots ir pārliecināts, ka komanda spēj nodrošināt komplektu, ar kuru nākamgad varēs cīnīties par titulu.


"Toyota un Kalle Rovanpera šobrīd ir tie divi, kuri jāuzvar, un es teiktu, ka M-Sport ir īstā vieta, kas dod man iespēju to paveikt," portālam motorsport.com saka Ots Tanaks. "Nesauktu to par nepabeigtu darbu, jo mēs jau esam izcīnījuši WRC titulu, tātad darbs ir padarīts, bet no otras puses, mums ir viss nepieciešamais, lai cīnītos par vēl vienu čempiontitulu. Gribētu dot sev iespēju atkal par to cīnīties."

"Uzvarēt čempionātā vienmēr ir vislielākais izaicinājums, un tas nekad nebūs viegli. Ja to paveic, tad tas nozīmē, ka esi labākais no labākajiem. Bez šaubām, tas nozīmētu visu, bet to izdarīt nav viegls izaicinājums, tas ir liels darbs, un tam ir nepieciešams, lai viss saiet kopā. Tas būs diezgan liels darbs."

Tanaks atklāj, ka ir saņēmis pārliecību, ka M-Sport spēs saglabāt Puma attīstību, lai nodrošinātu tās konkurētspēju pret Toyota un Hyundai rūpnīcas komandām, kas var lepoties ar lielākiem budžetiem.

"Esmu pārliecināts, ka potenciāls ir," turpina Tanaks. "Komandai ir lieliska infrastruktūra un viņiem ir spēcīgs atbalsts arī no Ford, tāpēc, ja mēs visi strādāsim kopā un patiešām to ļoti vēlēsimies, tad mēs varam visu īstenot."


"Protams, visas pārējās lielo ražotāju komandas, kad tās iekustās, var attīstīties ļoti ātri, un es zinu no citām komandām, ka arī attīstības temps var būt ļoti straujš. Esmu pārliecināts, ka arī mēs to varam izdarīt."

"Ja mēs raugāmies no attīstības puses, tad mums nebūs nekādu ierobežojumu, tāpēc tas ir vissvarīgākais. M-Sport vēlas pierādīt, kas arī viņi ir šajā sporta veidā, tāpēc esmu pārliecināts, ka tas būs interesants laiks."

"Tas noteikti nebūs viegli, un pret divām lielajām komandām tas būs izaicinājums. Domāju, ka no otras puses, esot tumšajam zirdziņam, tas var būt diezgan jautri."

Kā portālam DirtFish atklāja Tanaks, tad viņš decembrī testus ar M-Sport komandu vairs neaizvadīs. "Patiesībā tas ir manās interesēs, lai decembrī nedaudz atpūstos. Šis gads ir bijis garš un dažos citos aspektos diezgan saspringts. Patiesībā tas ir bijis ļoti, ļoti grūts gads, tāpēc man ļoti patīk būt mājās un pavadīt laiku kopā ar ģimeni. Gribu teikt, ka patiesībā ikvienam ir svarīgi iegūt enerģiju, lai 1.janvārī pamostos enerģijas un motivācijas pilni. Tas ir pat svarīgāk nekā dažas testu dienas. Ir jābūt gatavam arī garīgi," nobeidz Tanaks.

Tanaks atgriežas M-Sport un aizvada pirmos testus
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png