profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu portāls: Tanaks aizvadījis testus ar 'Ford Puma Rally1'

Go4speed 30.11.2022 - 13:00 Igauņu portāls: Tanaks aizvadījis testus ar 'Ford Puma Rally1'
Foto: M-Sport

Šobrīd ir zināmi Toyota un Hyundai ralliju komandu sastāvi 2023.gada pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonai, kamēr lielais nezināmais ir M-Sport, kas sola drīzumā paziņot savas komandas braucēju sastāvu.

Pēc tam, kad Ots Tanaks pameta Hyundai, viņa vārds tiek locīts M-Sport komandas sakarā. Kādā no intervijām “M-Sport Ford” vadītājs Ričards Milleners atklāja, ka nolīgt tādus sportistus kā Ots Tanaks un Sebastjans Lēbs izmaksā ļoti dārgi.

''Skaidrs, ka Tanaks ir viens no variantiem, bet tas būtu finansiāli grūti,” stāsta Ričards Milleners. ''Pasaules čempioni nāk ar milzīgu cenu, bet mēs darām visu iespējamo, lai atrastu veidu, kā ar viņiem sadarboties, lai arī tas var izrādīties sarežģīti. Lēbs ir ļoti ieinteresēts aizvadīt pāris posmus sezonā, bet arī viņam ir sava cena.''


Foto: M-Sport

Nesen ziņojām, ka presē izskanēja baumas, ka, iespējams, 2023.gada WRC sezonā Olivers Solbergs un Ots Tanaks varētu startēt Monster komandas sastāvā, taču sportista tēvs Peters Solbergs zviedru laikrakstam Varmlands Folkbladet atklāja, ka ''Būtu bijis jauki braukt kopā ar Tanaku un enerģijas dzērienu giganta Monster atbalstu, bet diemžēl Ford nav finansiālas iespējas, lai kopā ar mums ieguldītu privātā WRC komandā. Šādā situācijā labāk kāpt vienu pakāpienu atpakaļ,'' tā Solbergs, liekot noprast, ka Olivers nākamsezon savu karjeru varētu turpināt WRC2 čempionātā.

Līdz ar to šobrīd lielākais jautājums rallija pasaulē ir tas, ko nākamsezon darīs Ots Tänaks, jo ir arī izskanējušas runas, ka Tanaks varētu izlaist WRC sezonu. Kā nesen vēstīja igauņu portāls sport.postimees.ee, tad Tanaks, iespējams, Greistokas mežā (vieta, kur savus slepenos testus aizvada M-Sport komanda) ir jau aizvadījis testus ar ''M-Sport Ford Puma Rally1'' automašīnu. Par to savos sociālajos tīklos ir ziņojuši arī citi ar ralliju saistīti lietotāji.

Piemēram, kāds igauņu Twitter lietotājs Valmar Viisel, kura ziņu lentē ir tikai ieraksti par un ap ralliju/autosportu, 25.novembrī savā ziņu lentē publicēja trīs bildes, kur vienā no tām redzama dubļaina rallija automašīna. Protams, pārbaudīt, kad un kur tās bildes ir uzņemtas, nav iespējams. Tikmēr kāds cits lietotājs (BritishRallyMedia) savā Twitter ziņu lentē tajā pašā dienā publicēja ierakstu: ''Kāds igauņu rallija braucējs šobrīd atrodas Greistokas mežā''.




Tāpat Facebook 23.novembrī publicēti divi attēli, kurā redzama M-Sport smagā automašīna virzoties Pērnavas-Tallinas virzienā. Protams, fani lika lietā savu izdomu, kas tajā smagajā automašīnā varētu atrasties un kāds ir tās galamērķis. Visvairāk atzīmes ''Patīk'' un ''Smiekli'' sagādāja kāda cilvēka ieraksts, ka uz Tallinu ir atvesta Tanaka pirmā mēneša alga. Tikmēr kādā rallija forumā kāds lietotājs zināja teikt, ka Tanaka stūrmanis Martins Jarveoja nākamsezon būs Gregora Jētsa stūrmanis. Šādu informāciju minētais lietotājs esot dzirdējis no vairākiem avotiem.


M-Sport mašīna Igaunijā. Foto: Ergas-Ever Kask

Taču, protams, šīs visas pagaidām ir tikai un vienīgi baumas, tāpēc atliek gaidīt oficiālo informāciju no komandas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png