profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport: Varbūt tas ir pārlieku optimistiski, bet Lēbam pjedestāls būtu labs rezultāts

Go4speed 17.01.2022 - 23:42 M-Sport: Varbūt tas ir pārlieku optimistiski, bet Lēbam pjedestāls būtu labs rezultāts
Lēbs testos. Foto: Damien Saulnier Photography

Tikai divas dienas pēc tam, kad Sebastjans Lēbs Dakāras rallijā finišēja otrajā vietā, viņš no Tuvajiem Austrumiem skrēja uz Francijas Alpiem, lai kopā ar ''M-Sport Ford'' pabeigtu gatavošanos Montekarlo WRC rallijam.

Deviņkārtējais pasaules čempions pēc vairāk nekā gada pauzes atgriežas FIA pasaules rallija čempionātā, lai šonedēļ Francijas Alpos startētu sezonas atklāšanas WRC posmā ar Red Bull atbalstīto ''Ford Puma Rally1''.

Septiņkārtējā Montekarlo rallija uzvarētāja vienošanās par braukšanu pasaules slavenākajā rallijā šķita sarežģīta, jo viņš startēja Saūda Arābijas Dakāras rallijā ar Prodrive vadīto ''BRX Hunter''.

Britu komanda piešķīra francūzim atļauju braukt WRC, un pēc tam bija jārisina loģistikas jautājumi, lai laikus izbrauktu no Džidas un atgrieztos Eiropā.


Foto: Remi Morel

Dakāras rallijs noslēdzās piektdienas pēcpusdienā pēc Tuvo Austrumu laika, un Lēbs agrā sestdienas rītā izlidoja uz rietumiem. Atgriežoties Ženēvā, bija laiks ātri pārģērbties, pirms viņš iekāpa helikopterā un pāri Alpiem devās uz M-Sport testiem netālu no Gapas.

"Mēs bijām diezgan priecīgi redzēt viņu sēžam mašīnā svētdienas rītā," teica M-Sport Ford komandas vadītājs Ričards Mileners.

"Visi ir ieguldījuši lielu darbu, lai Sebs šeit nokļūtu, gan attiecībā uz vienošanos, gan uz to, lai no viena ļoti liela pasākuma nokļūtu citā. Viņš ir ļoti profesionāls, viņš zināja, ko uzņemas, kad mēs pirmo reizi runājām par to, ka viņš dosies uz Montekarlo ralliju tieši no Dakāras.''

"Svētdienas testi aizritēja ļoti labi. Nebija nekādu problēmu, un arī no viņa puses nebija nekāda noguruma. Viņš bija svaigs un enerģijas pilns, kas ir lieliski. Tagad mēs koncentrējamies uz ralliju un skatāmies, ko varēsim paveikt."

Mileners bija piesardzīgs, prognozējot Lēba rezultātu.


Foto: Bastien Roux photographie

"Es domāju, ka Sebastjanam pjedestāls būtu labs rezultāts," turpina Ričards. "Varbūt tas ir pārlieku optimistiski, bet mums jāatceras, ka šis ir Montekarlo rallijs un ka šeit var notikt jebkas - jebkurš var uzvarēt.''

"Taisnības labad jāsaka, ka viņam nav bijis tik daudz laika automašīnā kā dažiem citiem puišiem, un, protams, viņš jau vairāk nekā gadu nav piedalījies WRC rallijā."

Jāatgādina, ka savā pēdējā WRC posmā, 2020.gada Turcijas WRC rallijā, Lēbs ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' izcīnīja trešo vietu.

Piedalies 'Rally Buhariki' WRC prognožu spēlē. Noteikumi ir atrodami ŠEIT, bet pieteikt prognozi var ŠEIT.





Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png