profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Toyota nākamsezon varētu startēt pat ar piecām 'Toyota GR Yaris Rally1' mašīnām

Go4speed 30.11.2021 - 22:52 Toyota nākamsezon varētu startēt pat ar piecām 'Toyota GR Yaris Rally1' mašīnām
Jaunais 'Toyota GR Yaris Rally1'

''Toyota'' rallija komanda jau ir paziņojusi, ka nākamgad tās galvenajā komandā startēs trīs automašīnas - Elfins Evans un Kalle Rovanpera aizvadīs pilnu sezonu un startēs visos posmos, bet nesen kronētais astoņkārtējais WRC čempions Sebastjans Ožjē plāno dalīt trešo automašīnu ar ''Toyota'' vienībā atgriezušos Esapeku Lapi.

Komanda startēs arī ar ceturto mašīnu, kuru pilotēs Takamoto Katusta.

Saskaņā ar komandas vadītāja Jari-Mati Latvalas teikto, ''Toyota'' ir iespēja 2022. gada otrajā pusē papildināt savu pasaules rallija čempionāta sastāvu ar piekto automašīnu.

"Mums ir četri braucēji, un viņiem būtībā ir nepieciešamas divas šasijas katram, tātad kopā tās ir astoņas šasijas," uz DirtFish jautājumu, vai varētu tikt pieteikta piektā automašīna, atzina Jari-Mati Latvala.

Foto: Julien PixelRallye

''Tātad sezonas otrajā pusē, ja mums būs kādas rezerves šasijas, tad mēs varētu apsvērt piektās automašīnas ieviešanu. Tad tas nozīmētu, ka tai jābūt mūsu otrajā "Nākamās paaudzes" komandā. Katsuta brauc ar vienu automašīnu, tāpēc papildus automašīna būtu šīs komandas otrā automašīna. Mēs to neesam apsvēruši, bet mums ir pieejama šāda iespēja, jo mēs esam pieteikušies kā otrā komanda, un šajā komandā var startēt vēl viena mašīna."

Ja ''Toyota'' nākamgad savā sastāvā iekļautu vēl vienu automašīnu, tad tas spēlētu par labu Lapi, kura startēšana WRC posmos šobrīd ir atkarīga no Ožjē programmas. Piektais automobilis nozīmētu, ka Lapi varētu pilnīgi netraucēti pabeigt savu 2022. gada programmu, pat, ja Ožjē nolemtu, ka vēlas startēt vairāk rallijos, nekā viņš un komanda pašlaik paredz.

Pašlaik Ožjē vienīgās WRC saistības nākamajai sezonā ir janvārī gaidāmais Montekarlo rallijs.

Atgādināsim, ka nesen testos avāriju ar jauno auto piedzīvoja Elfins Evans, pēc kā komanda pārtrauca testus.




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png