profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mīke varētu atgriezties WRC čempionātā (VIDEO)

Go4speed 08.11.2021 - 08:47 Mīke varētu atgriezties WRC čempionātā (VIDEO)
Mīke testos. Foto: Henri Vuorinen Photography

Kā ziņo wrc.com, tad bijušā pasaules rallija čempionāta (WRC) dalībnieka Krisa Mīkes vārds tiek locīts saistībā ar iespējamo atgriešanos WRC čempionātā ar ''Škoda Motorsport'' komandu.

Ziemeļīrs šogad vairākas reizes ir testējis čehu komandas nākamās paaudzes ''Škoda Fabia Rally2'' automašīnu, un ''Škoda Motorsport'' direktors Mihals Hrabāneks saka, ka vēlētos pārvērst pieckārtējā WRC posmu uzvarētāja testa līgumu par īstu līgumu, lai viņš nākamsezon varētu piedalīties WRC2 čempionātā.

''Būtu interesanti redzēt viņu piedaloties sacensībās ar ''Škoda Fabia Rally2''," saka Mihals Hrabāneks. ''Mēs jau esam paveikuši, kā arī turpinām darbu ar Krisu. Mēs esam ļoti apmierināti ar viņu un to, kā norit lietas.''

Hrabāneks norādīja, ka jebkura veida Mīkes atgriešanās būtu jānotiek saistībā ar kādu no ''Škoda Motorsport'' klientu komandām, tāpat kā Andreass Mikelsens šosezon startēja ar Vācijā bāzēto Toksport vienību, kuras sastāvā Mikelsens kļuva par WRC2 čempionu.


Foto: Damir Glavac

"Mēs turpinām koncentrēties uz testiem un jaunās automašīnas attīstību, un mēs ar Krisu neesam runājuši par jebkāda veida sacensībām. Kā jūs zināt, ''Škoda Motorsport'' nepiedalās kā rūpnīcas komanda, tāpēc jebkura veida sacensībām būtu jābūt saistītām caur kādu no mūsu klientu komandām.''

''Krisu pazīstu jau ilgu laiku, kopš IRC [Intercontinental Rally Challenge] čempionāta, kad mēs bijām konkurenti.''

Paredzams, ka ''Škoda Motorsport'' jaunais ''Škoda Fabia Rally2'' būs homoloģēts sacensībām nākamās sezonas vidū.

Atgādināsim, ka Mīke WRC nav piedalījies kopš aiziešanas no ''Toyota Gazoo Racing'' vienības 2019. gada beigās, taču šī gada sākumā viņš ar SRT komandas gatavoto ''Škoda Fabia R5'' piedalījās Kataras rallijā.


Jāatzīmē, ka nesen čehu rūpnīca ''Škoda Motorsport'' apturēja rallija mašīnas ''Škoda Fabia Rally2 evo'' būvniecību un paziņoja, ka tā vairs nepieņems jaunus pasūtījumus. Par iemeslu tam tiek minēts pandēmijas radītās problēmas ar detaļu piegādi.




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png