profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Škoda Motorsport' aptur rallija mašīnas 'Fabia Rally2 evo' ražošanu

Go4speed 02.11.2021 - 11:26 'Škoda Motorsport' aptur rallija mašīnas 'Fabia Rally2 evo' ražošanu
Foto: ŠKODA Motorsport

Kā vēsta portāls DirtFish, tad čehu rūpnīca ''Škoda Motorsport'' ir apturējusi rallija mašīnas ''Škoda Fabia Rally2 evo'' būvniecību un vairs nepieņems jaunus pasūtījumus. Par iemeslu tam tiek minēts pandēmijas radītās problēmas ar detaļu piegādi.

''Škoda Fabia” ir viena no populārākajām un veiksmīgākajām mašīnām savā klasē kopš debijas R5 formātā 2014.gadā, svinot uzvaras vairāk nekā 1000 rallijos ar R5 vai ar atjaunināto Rally2 evo specifikācijas auto.

Lai arī ''Škoda Motorsport'' šobrīd starptautiskā līmenī nestartē rūpnīcas komandas statusā, tā šogad atbalstīja Andreasa Mikelsena pārstāvēto “Toksport” vienību, kā arī izstrādāja pilnīgi jaunu ''Škoda Fabia'' 2022. gadam, aizvadot neskaitāmus testus, kuros tika piesaistīti ātri un spēcīgi braucēji. Jāpiebilst, ka šogad Mikelsens kļuva par Eiropas rallija čempionu, kā arī uzvarēja pasaules rallija čempionātā WRC2 klasē.


Foto: ŠKODA Motorsport

Taču šobrīd visi klienti, kuri cerēja iegūt jauno ''Fabia Rally2 evo'', tuvākajā nākotnē to nevarēs izdarīt.

''Pašreizējās problēmas, ar kurām koronavīrusa dēļ saskaras globālā automobiļu rūpniecība un tās piegāžu ķēdes, ietekmē arī autosporta segmentu,'' saka ''Škoda Motorsport'' vadītājs Mihals Hrabāneks. ''Neskatoties uz mūsu pūlēm, ražošanas detaļu trūkums ražošanu padara arvien grūtāku un dažos gadījumos jaunu mašīnu izgatavošana kļuvusi neiespējama. Šīs grūtības ietekmē arī mūsu rallija automašīnu rezerves daļu tirdzniecību un piegādi visā pasaulē, jo mūsu klientiem esam jau piegādājuši vairāk nekā 400 šādas mašīnas. Lai nodrošinātu atbilstošu servisu saviem esošajiem klientiem, esam spiesti pieņemt smagu lēmumu par jaunu automašīnu ražošanas apturēšanu. Šis lēmums stājas spēkā nekavējoties, tāpēc šobrīd mēs vairs nevaram pieņemt nevienu pasūtījumu pēc jaunām mašīnām.''

"Mēs ļoti novērtējam jūsu sapratni un atvainojamies par sagādātajām neērtībām," teikts paziņojumā.

Lai gan ''Škoda'' ir kļuvusi par pirmo ražotāju, kas pilnībā pārtrauc jaunu rallija automašīnu ražošanu, tā nav pirmā, kas saskaras ar problēmām, kas saistītas ar detaļu piegādes trūkumu, jo vasarā problēmas bija arī ''Hyundai i20 N Rally2''.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png