profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport: Mūsu budžets neļauj darbiniekiem divas nedēļas sēdēt pašizolācijā Igaunijā

Go4speed 05.08.2020 - 14:19 M-Sport: Mūsu budžets neļauj darbiniekiem divas nedēļas sēdēt pašizolācijā Igaunijā
Foto: Honza Froněk

Otrdien jau ziņojām, ka virs ''Rally Estonia'' plānotās norises (un arī ''Lõuna-Eesti'' rallija) ir savilkušies tumši mākoņi, jo pēdējās dienās pieaug jauni ar koronavīrusu saslimšanas gadījumi. Ja otrdien to skaits bija 11, tad trešdien – 22.

Igaunijas Sociālo lietu ministrija otrdien paziņoja, ka turpmākās desmit dienas būs izšķirošas. ''Situāciju attiecībā uz infekcijām Igaunijā cieši uzrauga arī ārzemju komandas, kas ieradīsies šeit. Citiem vārdiem sakot, ja mēs nekontrolēsim infekciju, mēs vienkārši sagaidīsim atteikumus no potenciālajiem rallija dalībniekiem un viņu komandām. Tas attiecas gan uz ralliju, gan citām sacensībām. Nākamās desmit dienas ir vissvarīgākās. Pēc tam mēs varam dot savu novērtējumu par iespēju skatītājiem klātienē vērot ralliju,” saka Sociālo lietu ministrijas veselības sekretāra vietniece Marisa Jese.

Tāpat joprojām ir apdraudēta ''Lõuna-Eesti'' rallija norise, taču Veru apgabala mērs Anti Alas joprojām uzskata, ka šis rallijs varētu notikt. ''Mēs ierosinām, lai rallijs joprojām notiktu, taču ar dažiem ierobežojumiem. Mums par tiem vajadzētu vienoties. Piemēram, ka tās būs atsevišķas zonas, kurās cilvēki ar sejas maskām, lai samazinātu infekcijas risku, var vērot ralliju.”

Tāpat šobrīd nav skaidrība par braucējiem un komandu darbiniekiem. Igaunijas Veselības padome un valdības zinātniskā padome pauda iebildumus, ka uz septembrī paredzēto pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu tā dalībniekiem varētu noteikt izņēmumus saistībā ar obligāto pašizolācijas ievērošanu. Tas attiecas uz tādiem WRC braucējiem kā Sebastjans Ožjē un Tjerī Noivils.


Foto: Honza Froněk

Arī M-Sport komanda, kas nāk no Lielbritānijas, nesen paziņoja, ka, ja tai būs jādodas uz Igauniju un divas nedēļas jāpavada pašizolācijā, tā nevarēs to atļauties. Atbraukušajiem no ārzemēm, kur 14 dienu kumulatīvais COVID-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 16, ir jāievēro pašizolācija. Arī Lielbritānijā pēdējās dienās ir pieaudzis ar COVID-19 saslimušo skaits, taču šobrīd kumulatīvais COVID-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 16.

''Šo jautājumu esmu saņēmis vairākkārt, un atbilde ir divi burti - € un £. Ar mūsu budžetu mums nav iespējas ļaut darbiniekiem divas nedēļas atrasties pašizolācijā Igaunijā. Pa, ja sacensību organizatori vai FIA apmaksātu izmaksas, man būtu ļoti grūti lūgt darbiniekiem ierasties vairākas nedēļas iepriekš, lai pēc tam uzreiz pēc rallija dotos uz nākamo WRC posmu,'' saka M-Sport vadītājs Ričards Mileners.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png