profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Louna-Eesti' un 'Rally Estonia' norise varētu tikt apdraudēta

Go4speed 04.08.2020 - 14:50 'Louna-Eesti' un 'Rally Estonia' norise varētu tikt apdraudēta
Foto: covid19.tabipacademy.com

No 4.-6.septembrim Dienvidigaunijas ceļos norisināsies Igaunijas WRC rallijs, kas būs pirmais rallijs pēc garās pauzes, kas bija saistīta ar Covid-19. 4.augustā 10:00 no rīta tika uzsākta biļešu tirdzniecība uz gaidāmo ralliju, kur pavisam kopā pārdošanā tika izliktas 16 000 biļešu. Kā otrdienas pēcpusdienā (13:20) pārliecinājās portāls, tad biļetes vairs nebija pieejamas (var iegādāties biļetes bērniem un mašīnas caurlaidi). Arī sociālajos tīklos un dažādos forumos skatītāji ziņoja, ka biļešu iegādes mājas lapa ir ļoti lēna un brīžiem uzkaras.

Taču kā vēsta igauņu mediji, tad vīrusa izplatības rezultātā virs ''Rally Estonia'' plānotās norises ir savilkušies tumši mākoņi. Pagājušās nedēļas nogalē trīs Tartu universitātes slimnīcas darbiniekiem tika konstatēts koronavīruss (COVID-19). Pēc šī atgadījuma Tartu Universitātes slimnīcas krīzes vadības komanda nolēma atjaunot ierobežojumus, kuru mērķis ir atvieglot infekcijas vīrusa izplatību. Zināms, ka neviens no trim darbiniekiem nebija inficēts darbā. Taču, neskatoties uz to, 30 cilvēkiem, kuri bija kontaktā ar saslimušajiem, tika noteikta pašizolācija.

Tartu Universitātes slimnīca arī no 31. jūlija noteikusi apmeklējumu ierobežojumus, un personālam, strādājot ar pacientiem, jāvalkā individuālie aizsardzības līdzekļi. Tāpat tika atjaunota krīzes vadības komanda.


Foto: Jaanus Ree

"Tartu koronavīrusa attīstība ir satraucoša - deviņi jauni gadījumi 24 stundu laikā ir līdzīgi kā pavasarī. Visiem civiliedzīvotājiem jāsaprot viņu loma un atbildība. Palieciet mājās, ja esat slims," pagājušajā piektdienā portālam news.err.ee teica Tartu Universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Mareks Sērs.

Piektdien 24 stundu laikā tika diagnosticēti 13 jauni koronavīrusa gadījumi. Daudzi no gadījumiem bija saistīti ar personu, kurai bija slimības simptomi, bet kura joprojām apmeklēja daudzās Tartu publiskās vietās, piemēram, naktsklubu Vabank un tirdzniecības centru Lõunakeskus. Tas ir izraisījis vīrusa uzliesmojumu.

Veselības pārvalde pagājušajā ceturtdienā paziņoja, ka tuvākajās dienās sagaidāms lielāks jaunu gadījumu skaits.

Atgādināsim, ka rallija atklāšanas ceremonija ir plānota tieši Tartu, bet rallija servisa parks atradīsies Igaunijas Nacionālajā muzejā.

Kā liecina jaunākā informācija, tad Igaunijas Veselības pārvalde apsver radikālus lēmumus saistībā ar ''Lõuna-Eesti'' ralliju un ''Rally Estonia''. ''Pēc Veselības pārvaldes domām Veru apgabalā nav iespējams droši veikt ''Louna-Eesti'' ralliju Dienvidigaunijā (šis rallijs plānots no 22.-23.augustam un tas daudziem pilotiem plānojas kā treniņš pirms ''Rally Estonia'')," pirmdien apstiprināja Veselības pārvaldes Dienvidu reģionālā departamenta vadītāja Tiia Luhta.


Foto: Jaanus Ree

Tiek ziņots, ka pirmdien notika saspringtas sanāksmes, bet otrdien Veselības pārvalde rīko tikšanos ar ''Lõuna-Eesti'' rallija organizatoriem, Veru pilsētas mēru un vietējo policijas priekšnieku, lai pārrunātu turpmākos soļus un iesējamos variantus. Veru mērs gan pauda cerību, ka otrdienas sanāksmē tiks atrasts saprātīgs problēmas risinājums. "Piemēram, jūs varat uzlikt skatītājiem pienākumu valkāt aizsargmaskas. Lietas jādara saprātīgi," saka Anti Alas. Tomēr pašvaldības vadītājs atzina, ka dažu notikumu risks ir pārāk liels. Piemēram, tradicionālie bērnu svētki augustā ir atlikti par gadu.

Viens no ''Rally Estonia'' organizatoriem atzina, ka pašreizējie jautājumi, kas saistīti ar COVID-19, var jebkurā laikā mainīties. "Pašlaik mēs gaidām lēmumu par atļauju sportistiem sacensties īpašos apstākļos no tām saucamajām sarkanajām valstīm, kur ir salīdzinoši liels skaits inficēto." Atgādināsim, ka pirmdien Igaunijas Veselības padome un valdības zinātniskā padome pauda iebildumus, ka uz septembrī paredzēto pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu tā dalībniekiem varētu noteikt izņēmumus saistībā ar obligāto pašizolācijas ievērošanu.

Zināms, ka ceturtdien valdībā tiks apspriests jautājums par ''Rally Estonia'' rīkošanu. "Kultūras ministrs iesniegs šo jautājumu Ministru kabinetā," apstiprināja valdības komunikācijas biroja mediju padomnieks Liis Velskers. Pēc viņa teiktā valdība lēmumu pieņems, pamatojoties uz Veselības pārvaldes ieteikumiem, kā arī uz vispārējo situāciju valstī.

Pēdējās piecās dienās Igaunijā konstatēti 13, 8, 7, 1 un 11 jauni saslimšanas gadījumi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png